Tudosie Andrei Știri 05.12.2023 20:02

Google Incognito: Ce este și cum să-l folosești corect

Google Incognito: Ce este și cum să-l folosești corect

De-a lungul timpului, Modul Incognito a evoluat dintr-o caracteristică percepută ca o glumă în mediul online, într-un instrument eficient și practic.

Google Incognito

Contrar percepției inițiale, acest mod nu doar oferă un strat suplimentar de confidențialitate, ci, în realitate, constituie o soluție viabilă pentru a evita diverse probleme, eliminând necesitatea utilizării unei game variate de setări complicate sau a apelului la programe terțe.

Este foarte probabil să fi efectuat o căutare pe internet pentru un anumit produs și, la scurt timp după aceea, ai observat apariția de reclame care par să fie direct legate de acea căutare. Fenomenul este destul de obișnuit și reflectă modul în care funcționează industria publicității în anul 2022.

Mecanismul din spatele acestor reclame este reprezentat de cookie-uri, acele mici fișiere de text pe care majoritatea utilizatorilor le acceptă fără să ridice vreo obiecție atunci când accesează un site web.

Cu toate acestea, în situația în care nu dorești să te ocupi constant de ajustarea setărilor privind politica de cookies, ai opțiunea de a utiliza modul incognito, o soluție care elimină toate aceste neplăceri.

Ce este și cum să-l folosești corect

Atunci când începi să utilizezi Modul Incognito, vei beneficia de avantajul de a scăpa de publicitatea personalizată, fiind expus doar reclamelor generale pentru produse pe care s-ar putea să nu le achiziționezi vreodată. Această funcționalitate asigură o experiență online mai discretă și mai puțin intruzivă în ceea ce privește publicitatea direcționată.

Dacă utilizezi internetul în mod frecvent, dar dorești să eviți ca șeful tău să aibă acces la istoricul căutărilor tale pe Google din timpul programului, poți activa modul Incognito, care nu va stoca nicio informație despre căutările tale.

Cu toate acestea, este important să reții că, în ciuda utilizării modului incognito, datele tale continuă să fie transmise furnizorului de internet. Prin urmare, în caz de necesitate, angajatorul tău poate solicita informații de la compania de servicii internet pentru a investiga căutările efectuate de tine pe Google.

În situația în care ai completat un formular și ai îngrijorări cu privire la stocarea datelor tale pentru alte site-uri, modul incognito poate fi o soluție pentru a te proteja împotriva acestei preocupări.

În multe cazuri, suntem invitați să participăm la completarea unui formular sau sondaj de opinie, activități care sunt valoroase pentru toți participanții, deoarece aceste sondaje contribuie adesea la evaluarea stării unei companii, societăți sau produse pe care le utilizăm.

Cu toate acestea, este important de menționat că multe dintre aceste sondaje pot să stocheze informațiile de contact și să le utilizeze ulterior în recomandări, apărând sub formă de sugestii atunci când decidem să completăm alte casete de text destinate informațiilor personale.