>
Gabriela Cristea este foarte activă pe rețelele sociale, unde se bucură de un număr impresionant de fani. Îi ține mereu la curent cu tot ceea ce gătește și nu numai. De această dată, vedeta le-a făcut bucurie fanilor și le-a prezentat o rețetă inedită.
„Dacă tot mergem pe ce vreți voi să facem, vom face prima probă. Cu mare greutate am găsit cataif. Între timp am pregătit și ingredientele. Am dezghețat cataiful. Trebuie lăsat să se dezghețe în punga lui pentru a se păstra umezeala.
Avem ciocolată neagră, ciocolată cu lapte și ciocolată albă. La 450 g de cataif folosim 50 g de unt. Mai avem nevoie de aur, fistic și neapărat niște forme. Prima dată topim ciocolata separat, apoi facem amestecurile. Ce interesant e cataiful acesta! Ce frumos se desface! Ne apucăm să-l tăiem mărunt, cam de 1 cm și trebuie să-l facem pe tot mărunțit.
Am topit 50 g de unt, nu foarte mult și punem cataiful, apoi mergem cu el pe foc, la prăjit, doar un pic, până devine crocant. Îl amestecăm foarte bine pentru a nu se arde pe nicio parte.”, a povestit Gabriela Cristea.
După ce a fost ținută la congelator, prezentatoarea a adăugat compoziția de cataif amestecat cu cremă de fistic și inserție de zmeură, în cazul celei cu fructe, apoi a închis cu încă un strat de ciocolată și le-a băgat la congelator.
„Între timp, începem să dăm cu aur în formă. Toată asta se va lua pe prăjitură. Acum facem dungile de ciocolată albă, ar acum punem și un strop de colorant.
La una vom pune roz pentru că vreau să facem cu inserție de căpșuni iar pe cealaltă vreau să o facem doar cu fistic. Pe cealaltă vom da cu ceva albastru. Vor merge la congelator. Între timp mi s-a prăjit și cataiful. Foarte bine arată și se simte că este crocant. Amestecăm cele trei tipuri de ciocolată. Mie nu-mi place să fie nici cu ciocolată neagră, dar nici cu lapte.
Mi-a rămas ciocolată albă și o vom folosi și pe aceea, pentru a scoate o ciocolată undeva la mijloc. Puteți să amestecați și să o turnați marmorata dacă vă place. Puteți să o turnați și doar albă. Între timp s-a întărit ciocolata pe care am pus-o ca model și turnăm ciocolată în formă. Nu trebuie să facem exces de ciocolată, vreau să torn într-un strat cât mai subțire.
Cu cât stratul este mai subțire, cu atât mai bine, pentru că vreau să fie multă umplutură. Am terminat de pus primul strat de ciocolată și băgăm la congelator. Între timp punem și cremă de fistic. Trebuie să fie destul de moale interiorul. Ne-am apucat să punem umplutura, aceasta este doar cu fistic.
La cealaltă începem să punem un strat generos de inserție și cataif deasupra. Închidem cu un strat de ciocolată. Le ducem la congelator și după le mâncăm. Ce frumusețe de ciocolată avem! Ce frumos se vede cu aurul acesta!”, a mai spus ea.