Gabriela Dinu Știri 25.05.2022 16:55

Fructul Pasiunii. În ce moduri se mănâncă și ce combinații de gust există

Fructul Pasiunii. În ce moduri se mănâncă și ce combinații de gust există

Fructul pasiunii este un fruct exotic, ce are un gust deosebit şi un aspect pe măsură. I se mai zice şi maracuja şi aparşine familiei de Passifloraceae, ce provine din America de Sud.

Este un fruct de mici dimensiuni, însă este bogat în vitamine şi antioxidanţi şi de aceea este la mare căutare. Este rotund, cu o lungime de doar 3 centimetri. Fructul pasiunii este acoperit de o coajă groasă, cu aspect de ceară, care se încreţeşte pe măsură ce fructul se coace.

Cum se mănâncă şi pentru ce este bun Fructul Pasiunii?

Gustul său este ca o combinaţie între portocală şi mango, dar care este mult mai acru decât acestea împreună. Pe lângă gustul puternic, are şi un miros înţepător, puternic, distinctiv.

Fructul pasiunii provine de la viţa de vie de Passiflora, acea floare a pasiunii. Există subt mai multe culori şi forme, însă cele violet şi galben sunt cele mai întâlnite. Acesta se găseşte în special în America de Sud Australia Hawaii California Florida Africa de Sud Israel India Noua Zeelandă, de unde sunt răspândite apoi în toată lumea.

Citeşte şi:

Fructul Dragonului, examinat. Cum se mănâncă, ce combinații de gust există
Coacăzele negre vs. coacăzele roșii. Care sunt diferențele dintre ele

Fructul Pasiunii este bogat în nutrienţi, precum sunt fibrele şi vitaminele, dintre care amintim vitamina A sau C. Un singur astfel de fruct, cu o greutate de circa 18 grame, conţine 17,5 calorii, 1,87 gr fibre, 2,7mg calciu, 5,22 mg Magneziu, 62.6 mg Potasiu, 5,4 mg Vitamina C, 229 UI vitamina A şi 0.288 mg Fier.

Ce conţine Fructul Pasiunii?

Fructul pasiunii se consumă ca atare, direct din coajă, dar există şi alte combinaţii de gusturi în care e delicios. În primul rând, fructul pasiunii se alege să fie tare şi de culoare violet sau galben, dacă e verde atunci înseamnă că acesta nu este copt. Cu un cuţit se curăţă coaja, după ce a fost tăiat în jumătate.

Se consumă apoi în băuturi (sucuri fresh, smoothie), deserturi (mousse, cheesecake), salate, cu iaurturi şi seminţe şi în preparate de cofetărie cum sunt torturile sau prăjiturile sofisticate cu fructe.