Ioan Davidescu Altceva 18.04.2025 12:09

Florin Dumitrescu a vrut să renunțe la cariera din România și să se mute în străinătate! Ce l-a determinat pe chef să se răzgândească: „Mi-am dorit foarte mult…”

Florin Dumitrescu a vrut să renunțe la cariera din România și să se mute în străinătate! Ce l-a determinat pe chef să se răzgândească: „Mi-am dorit foarte mult…”

Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, a vorbit deschis despre momentele în care a cochetat serios cu ideea de a-și lua familia și a se muta definitiv în străinătate. Destinația aleasă? Portugalia – un loc care, pentru mulți, pare o oază de liniște și frumusețe naturală. Totuși, în ciuda atracției, bucătarul a decis să rămână în România, într-un gest de maturitate și recunoștință față de tot ceea ce i-a oferit viața până acum.

✈️ Visul portughez și realitatea românească

În 2023, gândul de a părăsi România l-a măcinat serios pe Florin Dumitrescu. Obosit de ritmul alert, de presiunea continuă și poate și de lipsa de predictibilitate, chef-ul își imagina o viață mai simplă, mai calmă, undeva departe. Cu toate acestea, un sfat venit la momentul potrivit l-a făcut să-și regândească decizia:

„M-a învățat cineva că ar fi bine să nu renunț la pâinea pe care mi-a oferit-o Dumnezeu.”

🏡 Siguranța și sentimentul de „acasă”

Chef Florin recunoaște că în România se simte în siguranță. Nu doar pentru că vorbește limba și cunoaște sistemul, ci pentru că aici are rădăcini. Aici știe la cine să apeleze, unde să meargă, cum să se descurce:

„Dacă, Doamne ferește, cade piața, ai ce să faci. Te descurci. Cumpăr ouă de la nenea cu găini, lapte de la ăla cu vaci. Aici știu că nu am cum să mor de foame, niciodată.”

💬 O lecție despre recunoștință și echilibru

Declarațiile lui Florin Dumitrescu sunt, în esență, o lecție de echilibru. Deși a avut tentația să fugă de ritmul intens, de stres și poate chiar de presiunea succesului, a înțeles că nu peste tot este mai bine, iar ceea ce ai construit cu trudă acasă, merită prețuit.

Florin nu e doar un chef de top, ci un om care a învățat să aleagă stabilitatea în fața viselor îndrăznețe – fără să renunțe la ele, dar păstrându-le pentru un moment potrivit. Iar România, cu toate provocările ei, rămâne locul în care se simte „la adăpost”.