Ionuț Nițulescu Actualitate 12.03.2021 16:26

Florin Cîțu, atac dur la adresa antivacciniștilor: „Măsurile lor sunt similare cu ale teroriștilor”

Florin Cîțu, atac dur la adresa antivacciniștilor:

Premierul României Florin Cîțu a lansat un atac dur la adresa românilor care refuză să poarte masca și care se împotrivesc vaccinului anti-COVID.

Întreg scandalul creat în jurul lotului cu probleme de Astra Zeneca a alimentat și mai mult aceste păreri. Italia, alături de alte 8 țări europene, a decis suspendarea lotului ABV2856. Agenția Națională a Medicamentului a deschis o anchetă în acest caz. România a decis, de asemenea, stoparea vaccinării cu ser ce provine din acest lot.

Reacția dură a lui Florin Cîțu

În ciuda acestor probleme, premierul României a lansat un atac dur la adresa celor care susțin campanii împotriva purtării măștii sau a vaccinării, considerând că aceste măsuri sunt similare cu cele ale teroriștilor.

„În România, de un an de zile există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public. Există o campanie împotriva măsurilor de distanțare. Și există o campanie împotriva vaccinării. Vă spun că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiuni ale unor teroriști, pentru că a zădărnici această acțiune, această activitate a guvernului, care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date”, a declarat premierul vineri dimineață, la Palatul Victoria.

Citește și: Raed Arafat, nou anunț despre restricții: „Ne furăm singuri căciula!”

Premierul României: „Vaccinarea trebuie să continue”

Totodată, Florin Cîțu a mai precizat că vaccinarea trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin și le-a subliniat faptul că „Agenția Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă legătură între cele câteva cazuri și vaccin”.

La nivel european sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate cu acest vaccin și avem o țară – Marea Britanie – care își vaccinează toată populația. (…) Trebuie să avem încredere în experții care au autorizat, au recomandat autorizarea acestui tip de vaccin că își vor face treaba în continuare”, a mai spus premierul.

Îngrijorările și scepticismul privind vaccinul Astra Zeneca vin și după ce un bărbat de 42 de ani din Gorj a murit la o zi după ce a primit serul din lotul retras. Directorul DSP susține că nu există nicio legătură între vaccin și moartea acestuia. În plus, peste o mie de persoane din județ au fost vaccinare cu acest ser și nu au raportat reacții adverse.