Gabriela Dinu Vedete 13.07.2023 00:38

Felix Pătrăşcanu: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Avere, Investiții – Imperiul leilor

Felix Pătrăşcanu: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Avere, Investiții – Imperiul leilor

Felix Pătrăşcanu este unul dintre cei patru juraţi noi de la Imperiul Leilor, alături de Răzvan Raţ, Daniel Mischie şi Mircea Căpăţînă.

Este preşedintele Fan Courier şi fondator al proiectului Super Teach. Absolvent al Facultăţii de Drept în 1994, Pătrăşcanu a început în acelaşi an să colaboreze cu o firmă de curierat, iar după trei ani a pus bazele Fan Courier, împreună cu Adrian şi Neculai Mihai.

Cine este Felix Pătrăşcanu, de la Imperiul leilor?

Au făcut, împreună, din Fac Courier liderul pieţei de curierat rapid de la noi din ţară. Pe lângă cele două companii în care este implicat, Felix Pătrăşcanu mai este şi membru fondator al Asociaţiei Operatorilor de Curierat din România, precum şi membru în conducerea Romanian Business Leadres şi lider în proiectul Repatriot. Pentru munca depusă pe toate aceste planuri, Felix Pătrăşcanu a fost desemnat, în 2014, drept cel mai bun Antreprenor din România, în cadrul ediţiei cu numărul nouă din gala Business review. Totodată, a fost desemnat şi managerul anului la Gala Premiilor de Excelenţă în Curierat 2014.

Ce avere are Felix Pătrăşcanu?

Este pasionat de off road şi, desigur, că s-a implicat în acolo, devenind vicepreşedintele Asociaţiei Off Road Adventure din România. Acesta participă în fiecare an la Campionatul Naţional de Off Road cu maşina sa preferată, o Toyota Landcruiser 120. „E maşina cu care ies împreună cu colegii mei din clubul de offroad ORAR, cea pe care o folosesc la acţiunile umanitare din munţi sau la acţiunile de rescue 4×4 prin parteneriatul pe care clubul îl are cu ISU“, a declarat Felix Pătrăşcanu pentru ZF.

Este pasionat de sport, dar şi de arta vinului, eonologia. Colecţionează vinuri şi chiar produce la podgoria din locul natal, Panciu. Cifra de afaceri a lui Pătrăşcanu este de 1 miliard de lei, după cum povestea chiar el. Nu se ştie exact cota la care a ajuns averea lui Felix Pătrăşcanu, dar un lucru este clar, este unul dintre miliardarii României. S-a scris cândva că s-ar ridica la aproximativ 13 milioane de euro, dar specialiştii spun că ar fi mai mare de atât.