Ionuț Nițulescu Știri 27.12.2022 01:10

Exit Poll ora 10:00. Alegeri Locale Iași, rezultate parțiale, sondaje: Mihai Chirica 50 %, Tudor Ciuhodaru 26 %

Exit Poll ora 10:00. Alegeri Locale Iași, rezultate parțiale, sondaje: Mihai Chirica 50 %, Tudor Ciuhodaru 26 %

La Iași lupta pare să fie tranșată deja, conform primelor Exit Poll-uri. Primele informații depre rezultatele parțiale vor fi prezentate de stiridirecte.ro de-a lungul întregii zile. Atenție, informațiile nu sunt oficiale. Primul exit-poll validat de BEC va fi prezentat duminică seara la ora 21:00.

Exit Poll ora 10:00 la Alegeri Locale din Iași

Conform primului Exit Poll Mihai Cihirica, candidatul PNL Iași va obține un scor de peste 50% din preferințele votanților ieșeni. Acesta este urmat de candidatul PSD, Tudor Ciuhodaru care ar obține aproximativ 26 la sută din voturile ieșenilor pentru Alegerile Locale 2020. Pe locul trei se află deputatul Petru Movilă, care este si președintele PMP Iași, cu 8 la sutpă din voturi.

AFLĂ REZULTATELE PARȚIALE PENTRU FIECARE SECTOR DIN BUCUREȘTI AICI
AICI POȚI GĂSI REZULTATELE EXIT-POLL-URILE DIN RESTUL ORAȘELOR

Iată clasamentul provizoriu la Primăria Iași:
Mihai Chirică (PNL) : 50%
Tudor Chiudaru (PSD) : 26%
Petru Movilă (PMP): 8%
Sorin Iacoban (Pro România) :5%

Acest Exit Poll poate avea o marjă de eroare de până la 3,2%.

Rezultate parțiale la Primăria Craiova și prezența la vot

Prezența la vot după primele ore de la deschiderea urnelor în capitala Moldovei este una scăzută, în media țării, primii care și-au exprimat votul fiind vârstnicii, dar acest lucru se întâmplă la fiecare alegeri.

La alegeri locale din iuni 2016 a câștigat Mihai Chirica cu 46 la sută dintre voturi, iar pe locul doi a fost Marius Bodea care a candidat din partea PNL: Mihai Chirica a fost exclus din Partidul Social Democrat în 2018, iar în acest an candidează din partea PNL.

Mihai Chirica a ocupat pentru prima oară funcția de primar în calitate de primar, acest lucru s-a întâmplat în luna mai 2015, când a fost desmenat edil de către Consiliul Local Iași, după ce a fost arestat fostul său șef din primărie, dar și pe linie de partid, Gheorghe Nichita. El s-a dezis de baronul Nichita după ce acesta a intrat în vizorul DNA, chiar dacă, în perioada în care a fost viceprimar al oraşului, nu a avut niciodată un discurs combativ la adresa lui Nichita.