Ioana Filipescu Știri 27.12.2022 02:09

Exit Poll ora 12:00. Alegeri Locale Craiova, rezultate parțiale și sondaje: Lia Olguța Vasilescu 49 %, Antonie Solomon 22 %

Exit Poll ora 12:00. Alegeri Locale Craiova, rezultate parțiale și sondaje: Lia Olguța Vasilescu 49 %, Antonie Solomon 22 %

Lia Olguța Vasilescu pare că are victoria asigurată, conform primelor Exit Poll-uri. Primele informații depre rezultatele parțiale vor fi prezentate de stiridirecte.ro de-a lungul întregii zile. Atenție, informațiile nu sunt oficiale. Primul exit-poll validat de BEC va fi prezentat duminică seara la ora 21:00.

Exit Poll ora 12:00 la Alegeri Locale din Craiova

UPDATE ora 12:00 // În județul Olt prezența la vot până la această oră este de 21,85 %, aproape dublu față de București. Aici 52.000 de persoane au votat din mediul rulal, în vreme ce 27.000 au fost la scrutin în orașe. 73 de oameni au votat cu ajutorul urnei mobile.

UPDATE ora 10:00 // Prezența la vot la ora 12:00 în Craiova este de 10,66 %. 25,153 în mediul rural și 13.672 în mediul urban. În acest județ doar trei oameni au avut nevoie de urna mobilă pentru a vota la Alegerile Locale 2020.

AFLĂ REZULTATELE PARȚIALE PENTRU FIECARE SECTOR DIN BUCUREȘTI AICI
AICI POȚI GĂSI REZULTATELE EXIT-POLL-URILE DIN RESTUL ORAȘELOR

Iată clasamentul provizoriu la Primăria Craiovei:
Lia Olguța Vasilescu (PSD) : 49%
Antonie Solomon (PER) : 22%
Nicolae Giugea (PNL): 11,2%
Lucian Bernd Săuleanu (USR) :8%

Din primele Exit Poll-uri realizate la Craiova reiese faptul că Lia Olguța Vasilescu are victoria asigurată în Bănie. Se pare că aceasta va obține peste 49%, fiind urmată de Antonie Solomon cu 22 de procente, astfel aceasta ar urma să câștige lejer cursa pentru primăria Craiovei. De asemenea PSD-ul va obține un scor mult mai bun față decât este creditat partidul în acest moment, 46% din alegători urmând să pună ștampila pe Partidul Social Democrat.

Acest Exit Poll poate avea o marjă de eroare de până la 3,2%, dar chiar și asa victoria Liei Olguța Vasilescu pare asigurată.

Rezultate parțiale la Primăria Craiova și prezența la vot

Și în Craiova prezența la urne este una scăzută, dar sondajele spun că prezența la vot va fi una mai ridicată decât în alte orașe. Lupta pare să fie tranșată și pentru postul de primar al Craiovei, astfel Lia Olguța Vasilescu va obține al treilea mandat.

Cel mai puternic contracandidat al acesteia este Antonie Solomon, care a mai avut două mandate de primar între anii 2004 și 2012. La Alegerile Locale precedente Lia Olguța Vasilescu a câștigat detașat cel de al doilea mandat cu un procent de aproape 59%, conform cifrelor de la Biroul Electoral Central. Pe locul secund s-a aflat Pavel Badea care a obținut doar 12,6%.

Candidatul PNL pentru postul de primar al Craiovei este Nicolae Giugea, care a mai ocupat în trecut și funcția de prefect de Dolj, dar a mai fost si Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale.