Ionuț Nițulescu Știri 27.12.2022 02:53

Exit Poll ora 12:00. Alegeri Locale Cluj-Napoca, rezultate parțiale, sondaje: Emil Boc 69%, Horvath Anna 11%

Exit Poll ora 12:00. Alegeri Locale Cluj-Napoca, rezultate parțiale, sondaje: Emil Boc 69%, Horvath Anna 11%

Pentru primăria Cluj se pare că nu va exista o luptă, conform primelor Exit Poll-uri. Primele informații depre rezultatele parțiale vor fi prezentate de stiridirecte.ro de-a lungul întregii zile. Atenție, informațiile nu sunt oficiale. Primul exit-poll validat de BEC va fi prezentat duminică seara la ora 21:00.

Exit Poll ora 12:00 la Alegeri Locale din Cluj

UPDATE ora 12:00 // În județul Cluj avem o prezență de 13,85 % până la această oră. În total au votat 85.726 de alegători, 48,995 dintre aceștia fiind în zona urbană. Vă reamintim că aici Emil Boc era cotat cu cea mai mare șansă la un nou mandat la Primăria Cluj.

UPDATE ora 10:00 // Până la această oră prezența la vot în județul Cluj este de 5,30 %. 13.800 de oameni au votat în mediul rulal, în vreme ce în mediul urban au ajuns 18.900 de oameni. Dintre toți aceștia, 177 oameni au avut nevoie de urna mobilă pentru a vota.

AFLĂ REZULTATELE PARȚIALE PENTRU FIECARE SECTOR DIN BUCUREȘTI AICI
AICI POȚI GĂSI REZULTATELE EXIT-POLL-URILE DIN RESTUL ORAȘELOR

Primele cifre, obținute în urma Exit Poll-urilor realizate la ieșirea de la urne confirmă faptul că Emil Boc are victoria asigurată la Cluj. Cifrele îl situează pe actualul edil al Clujului pe poziția 1 cu un număr de voturi foarte mare, acesta se pare că va obține nu mai puțin de 69% la aceste Alegeri Locale, asigurându-i un al cincilea mandat. Emil Boc este extrem de apeciat de alegători și nimenu nu contestă progresele pe care le-a făcut orașul administrat de el în ultimii ani.

Iată clasamentul provizoriu la Primăria Cluj:
Emil Boc (PNL) : 69,1%
Horvath Anna  (UDMR) : 10,8%
Octavian Buzoianu (independent susținut de PSD) : 8,8%
Liviu Alexa: 3,1%

Din primele Exit Poll-uri reiese faptul că Emil Boc va obține al cincilea mandat la Primaria Cluj, iar pe locul doi se află Horvath Anna, asta datorită faptului că în Cluj-Napoca locuiesc mulți maghiar, aproximativ 15% din populație.

Rezultate parțiale la Primăria Cluj și prezența la vot

Prezența la vot în Cluj-Napoca este una redusă după primele ore de când s-au deschis secțiile de votare, cei mai mulți dintre cei care au trecut pragul secțiilor de votare fiind vârstincii. Aici lupta pare tranșată, iar Emil Boc va obține al cincilea mandat.

La alegerile locale precedente actualul primal al Clujului a obținut un procent uriaș, peste 64% din voturi, fiind votat de 64.311 de oameni, conform datelor oferite de Biroul Electoral Central, pe locul doii fiind Anna Horvath care a obținut 12.573 de voturi, iar locul trei a fost ocupat de Octavian Buzoianu cu 8.721 de voturi.