Claudiu Melinte Știri 29.12.2021 09:01

OFICIAL. S-a anulat meciul România – Norvegia! UEFA va decide dacă ”tricolorii” câștigă cu 3-0

OFICIAL. S-a anulat meciul România - Norvegia! UEFA va decide dacă ”tricolorii” câștigă cu 3-0

Meciul România – Norvegia s-a anulat. Acesta trebuia să se joace duminică, de la ora 21:45 pe Arena Națională din București, însă a fost anulat din cauza faptului că un fotbalist norvegian a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Astfel, naționala României are șanse uriașe să câștige cu 3-0 la masa verde, iar Norvegia chiar ar putea fi retrogradată din UEFA Nations League. Măsurile se vor lua de Comisia de Disciplină a UEFA, într-o ședință viitoare. Motivul pentru această situație: căpitanul nordicilor, Omar Elabdellaoui, a fost depistat cu coronavirus și a fost deja scos din lot şi izolat. Însă, conform normelor sanitare din Norvegia, toţi jucătorii echipei, dar restul staff-ului tehnic sunt consideraţi contacţi direcți ai lui Elabdellaoui.

Deplasarea Norvegiei în România a fost blocată de autorități

În aceste condiții, inistrul sănătății din Norvegia a interzis deplasarea naționalei în România, pentru meciul contra ”tricolorilor”, care cotează pentru grupa 1 a Europa League. „Meciurile care urmau să se joace în România și în Austria ar fi fost ilegale aici, în Norvegia. Cu planul de călătorie care ne-a fost prezentat, plecarea echipei naționale a Norvegiei ar fi fost într-o zonă gri. Este clar că oamenii care au intrat în contact cu o persoană bolnavă de Covid-19 trebuie să stea în izolare 10 zile. Sper ca cei din fotbal să înțeleagă că, dacă ei nu respectă aceste norme, încrederea populației în aceste norme o să scadă mult. Nu ar fi corect ca echipa națională să facă această deplasare”

Vezi cine transmite la TV meciul România U21 – Danemarca U21, din cadrul preliminariilor EURO 2021 tineret

Și Federația Româna de Fotbal confirmă anularea meciului: „UEFA ne-a informat că “în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei şi după întâlnirea din această seară cu autorităţile guvernamentale, Federaţia din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Naţiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa”. se arată într-un mesaj de pe site-ul oficial al FRF.