Gabriela Dinu Vedete 17.09.2023 17:38

Emil Mitrache: CV, Varsta, Biografie ocupatie, familie, surse de venit

Emil Mitrache: CV, Varsta, Biografie ocupatie, familie, surse de venit

Emil Mitrache este un actor de la noi din ţară, devenit celebru după rolul lui Americanu din serialul românesc La bloc, difuzat la Pro TV.

S-a născut pe 6 august 1965, are 58 de ani şi a început cariera în actorie în grupul umoristic TACT, un proiect în care a lucrat intens alături de Dragoş Moştenescu. Au susţinut o mulţime de spectacole de comedie prin ţară, aşa a ajuns în Bucureşti, unde l-a cunoscut pe Florin Călinescu şi au început să lucreze la Chestiunea zilei.

Ce scrie în CV-ul lui Emil Mitrache?

Nu era atras de televiziune, dar nici nu refuza proiectele. De aceea, s-a implicat în mai multe emisiuni de divertisment la posturi TV precum Europa Nova sau TVT 89 din Timişoara.

După ce s-a terminat serialul La bloc, Americanu a continuat să facă bani din cariera de actor, în prezent fiind distribuit în rolul lui Vali Chivu din sitcomul Nimeni nu-i perfect. Şi-a deschis propria afacere, un restaurant cu specific italienesc, pasionat fiind de bucătărie şi mâncarea din Italia. Totodată, face bani şi din job-ul de ghid:

„Sunt bine, joc. Dacă mă întreba cineva ce o să faci pe la vârsta de… la schimbarea de prefix, nu mă vedeam. Mă bucur că joc și pentru copii pentru că am și trupă de tineri care sunt foarte talentați pentru că joc într-o variantă de „Frozen’. Sunt tineri care vin din spate și sunt foarte talentați, chiar mă bucură chestia asta.

Cine este soţia lui Americanu din La bloc?

Acum continui și cu ghidajul, e ok, chiar încep să se vadă rezultatele muncii, să fiu solicitat. Eu fac numai cu turiști străini. Și e ok, îmi place, asta e foarte important. (…)Cel mai vizitat drum este Peleș-Bran-Brașov și stau cu orele pe Valea Prahovei. Turiștii nu înțeleg. Sunt atâtea locuri, dar dacă ei vin setați că se uită pe internet și văd Dracula… ”.

Din 2012, Emil Mitrache este căsătorit cu Cristina, alături de care are doi băieţi, pe Teodor şi Eduard.

„Este o persoană cu picioarele pe pământ, nu este o persoană pretenţioasă. Ea simte că o iubesc, nu trebuie să-i arăt. Viaţa noastră este legată de copii. Ne-ar prinde bine să plecăm singuri o săptămână”, dezvăluia Emil Mitrache.

Date Biografice Emil Mitrache

Nume complet: Mitrache Emil
Data naşterii: 6 august 1965
Locul naşterii: Timişoara
Parteneră: Cristina Mitrache