Gabriela Dinu Vedete 06.08.2023 18:39

Elena Gheorghe: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, tarif cântări

Elena Gheorghe: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, tarif cântări

Elena Gheorghe este o cântăreaţă din România, devenită celebră după ce a fost solista trupei latino Mandinga. S-a născut pe 30 iulie 1985 la Bucureşti, cântă muzică pop dance, latino şi chiar aromână, având şi origini în acest sens, din partea tatălui.

Acesta este de profesie preot, la Clinceni, lângă Bucureşti şi mama sa este nimeni alta decât Marioara Man Gheorghe, o cunoscută interpretă de muzică populară. Avea doar trei ani când a debutat în muzică şi a făcut-o alături de mama sa, cântând o piesă din folclorul popular.

Ce scrie în CV-ul Elenei Gheorghe?

Ca adolescentă, Elena Gheorghe a participat la o mulţime de festivaluri naţionale şi internaţionale, unde a câştigat premii frumoase. În 2000, aceasta cucerea Ursuleţul de aur de la Baia Mare, acolo unde interpreta melodia One Moment in Time, a lui Whitney Houston.

A concurat la Festivalul de la Mamaia în 2001, fiind chiar cel mai tânăr dintre participanţi, apoi a făcut parte, alături de frumoasa Adela Popescu, din trupa Viva.

În 2002, aceasta era cooptată în proiectul Mandinga, cu care a lansat două albume de studio: Corazon şi Soarele meu, una dintre cele mai de succes melodii care s-au lansat vreodată în industria muzicii latino de la noi şi pentru care a luat discul de aur, datorită vânzărilor în peste 15.000 de exemplare. În 2006, a plecat de la Mandinga şi a continuat cariera solo cu mai multe albume şi piese care au avut un real succes.

În 2009, a câştigat selecţia naţională de la Eurovision şi ne-a reprezentat în finala de la Moscova, acolo unde a terminat abia pe locul al 19-lea.

Date Biografice Elena Gheorghe

Nume complet: Gheorghe Elena
Data naşterii: 30 iulie 1985
Înălţime: 1.60 m
Partener: Cornel Ene

De-a lungul timpului, Elena Gheorghe a făcut bani din muzică, având un onorariu de 3000 de euro pentru un concert de o oră, dar şi din dans, căci şi-a deschis propria şcoală de dans în 2006, denumită Pasitos, care funcţionează şi în prezent, în Ilfov.

În cadrul Mandinga, Elena Gheorghe şi-a întâlnit marea dragoste, pe trombonistul Cornel Ene. Cei doi s-au căsătorit pe 1 august 2011, iar în decembrie l-a născut pe Nicholas Răzvan. Pe 15 iulie 2017, Elena Gheorghe a devenit şi mămică de fetiţă, aducând-o pe lume pe Amelie Nicole.