Ioana Filipescu Știri 15.04.2023 23:28

Efectele calmante ale ceaiului Oolong

Efectele calmante ale ceaiului Oolong

Între multele beneficii ale consumului de ceai Oolong se află și efectele de calmare. Asta pentru că polifenolii naturali prezenți în frunzele plantei acționează ca agenți de combatere ai stresului și elimină tulburările stării generale.

Dacă veți consuma ceai Oolong timp de mai multe zile, veți observa cum vă veți menține concentrarea pentru mai mult timp, dar se va îmbunătăți și agilitatea minții.

Efectele ceaiului Oolong: starea de spirit, concentrarea, funcțiile creierului

Cercetările au arătat că ceaiul Oolong susține funcționarea foarte bună a creierului, dar poate preveni și diferite boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimers.

Funcțiile cognitive pot fi ușor îmbunătățite ca urmare a consumului de ceai Oolong. Cafeina poate stimula, dar și crește, nivelul secreției de dopamină și norepinefrină. Iar cei doi neurotrasmițători nu fac decât să îmbunătățească starea de spirit, capacitatea de concentrare și funcțiile creierului.

Starea de anxietate este atenuată de teină, un aminoacid imortant pe care-l conține ceaiul Oolong, care poate îmbunătăți puterea de concentrare. Iar un alt studiu a scos la iveală faptul că atât cafeina, cât și teina pot crește nivelul de concentrare și de atenție în primele două ore după ce ați consumat o ceașcă de ceai Oolong.

Efectul de relaxare dat de ceaiul Oolong

Efectul de relaxare este dat de polifenolii din ceaiul Oolong, la două ore după ce a fost consumată ceașca de ceai. Aceeași specialiști care au făcut cercetările sunt de părere că un consum regulat de ceai poate preveni și declinul cognitiv. Asta se întâmplă grație cumului de aminoaici și antioxidanți care se găsesc în ceaiul Oolong.

Memoria, funcția executivă a ceaiului și viteza de procesare a informației sunt îmbunătățite de ingredientele din ceaiul Oolong.

Ceaiul Oolong nu are numai beneficii

Apărut în Asia și, mai apoi, ajuns chiar și în Statele Unite ale Americii și Europa, ceaiul Oolong nu are numai beneficii, deși e considerat, în general, sigur pentru consum. Conținutul de cafeină pe care-l are poate fi dăunător pentru unele persoane.

Consumată în exces, cafeina poate duce la anxietate, dureri de cap, insomnie, aritmie, ba chiar la tensiune arterială scăzută, în anumite cazuri.

Persoanele cu deficiență de fier trebuie obligatoriu să stea departe de mai multe feluri de ceaiuri, între care Oolong, în timpul meselor. Asta pentru că trebuie să trebuie să consume alimente bogate în vitamina C, care ajută la absobția fierului.

Recomandarea specialiștilor în privința ceaiului Oolong

În final, să facem scurta recomandare, dată de specialiștii care au realizat studiile cu privire la efectele si beneficiile ceaiului Oolong: cantitatea medie recomandabilă este de cinci căni pe zi, dar fără a depăși cantitatea de cafeină și fără a risca să faceți reacții adverse.

Iar femeile însărcinate trebuie să consulte neapărat medicul, înainte de a se angaja în consumul ceaiului Oolong. Cafeina și teina sunt capul răutăților în acest caz.