Gabriela Dinu Vedete 30.03.2023 08:09

Dumitru Dragomir: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, venituri

Dumitru Dragomir: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, venituri

Dumitru Dragomir s-a născut pe 30 mai 1946 la Bălceşti, în judeţul Vâlcea, şi este fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal. Acesta a fost inclusiv fotbalist, patron de club, dar şi om politic.

În fruntea LPF, Dumitru Dragomir a stat timp de 17 ani, în perioada 1996 – 2013 şi i se zice „Mitică de la Ligă”. Dragomir a fost şi deputat din partea Partidului România Mare între anii 2000 – 2004 şi 2004 – 2008.

Ce scrie în CV-ul lui Dumitru Dragomir?

Dragomir a avut multe porecle de-a lungul timpului, graţie caracterului său efervescent, acesta făcea deliciul show-urilor sportive, unde se implica în clinciuri cu tot felul de personaje. I s-a mai zis şi „Corleone” sau „Oracolul din Bălceşti”. Ca fotbalist, acesta a ctivat la Nitramonia Făgăraş, Universitatea Craiova şi Chimia Râmnicu Vâlcea. În 1977, acesta a devenit preşedintele clubului anterior amintit, după care a mai lucrat la Viitorul Scorniceşti şi FCSM Braşov, apoi a condus Victoria Bucureşti.

Pentru perioada petrecută la ultimul club de fotbal, acolo unde ar fi făcut abuz în serviciu, Dragomir a fost condamnat la 7 luni de închisoare. A mai fost condamnat la 3 luni după ce ar fi fost practicând în mod ilegal jocuri de noroc, poker şi barbut. Ultima şi cea mai dură condamnare dintre toate a fost venită în noiembrie 2016, când instanţa i-a dat 7 ani de închisoare în dosarul privind drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal din campionatul intern.

De ce a murit fiul lui Dumitru Dragomir?

În structura LPF a intrat încă de la înfiinţăarea acesteia, în 1992 şi a fost vicepreşedinte pentru început, după care a devenit conducător în urma retragerii lui Mircea Angelescu. A fost înlocuit în cele din urmă de Gino Iorgulescu, cel care este în fruntea Ligii chiar şi acum. Veniturile sale sunt constituite din pensii, acesta mărturisind că primeşte trei astfel de remuneraţii de la stat.

Dumitru Dragomir este căsătorit din tinereţe cu Vica Dragomir şi au avut împreună doi băieţi, pe Manuel şi Bogdan. Din păcate, Manuel Dragomir a murit în somn, pe când avea doar 18 ani, iar asta este drama vieţii lui „Mitică de la Ligă”:

„E imposibil să treci prin așa ceva. După asta, nu mai poți să fii vreodată fericit în viață. Dacă există Dumnezeu, de ce nu m-a luat pe mine, care eram un păcătos și de ce l-a luat pe fiul meu.

Dumitru Dragomir biografie: vârstă, înălțime

Nume complet: Dumitru Dragomir
Anul nașterii: 30 mai 1946
Locul nașterii: Bălceşti
Înălțime: 1,74 m
Greutate: 100 kg

Pe Dumnezeu nu poți fi supărat, dar am o neîmplinire până mor. Cum să moară de sufocare mecanică? Noaptea, în somn, i-a venit să vomite și a luat-o pe trahee și a murit lângă Bogdan în pat. S-au mai întâmplat cazuri, dar un copil nevinovat care era sportiv de mare performanță și avea control medical săptămânal. Nu m-am împăcat și nu mă împac până mor cu treaba asta”, a spus cu regret Dumitru Dragomir.