Gabriela Dinu Vedete 02.12.2023 19:23

Dragoș Carlos Dolănescu: CV, Biografie, Vârstă, Afaceri, Avere, Surse de venit

Dragoș Carlos Dolănescu: CV, Biografie, Vârstă, Afaceri, Avere, Surse de venit

Dragoş Dolănescu este fiul lui Ion Dolănescu şi s-a născut pe 19 noiembrie 1975 la Bucureşti. Are 48 de ani şi a studiat atât la Universitatea din Bucureşti, cât şi la Alcala University, din Spania şi este politician de profesie.

Este fiul cel mai mic al răposatului Ion Dolănescu, iar numele său complet este Dragoş Carlos Antonio Dolănescu Valenciano. S-a născut în capitala României, în urma relaţiei pe care fostul cântăreţ a avut-o cu Margarita Valenciano, originară din Costa Rica. Acum, Dragoş şi-a construit o carieră politică acolo, unde şi-a întemeiat şi propria familie.

Dragoş Dolănescu, politician în Costa Rica

Pentru că în ţară toată lumea îl asocia cu tatăl său, Dragoş a preferat să îşi facă o carieră peste graniţă. A fost europarlamentar şi ţinteşte inclusiv la preşedinţie:

„Mi-ar fi fost mult mai ușor să ajung politician în România. Dar, aș fi trăit în umbra tatălui meu, ca fratele meu, Ionuț Dolănescu. Prin urmare, am decis să încep totul de la zero, cu munca mea. Dacă am făcut multe sau nimic, timpul va decide.

În Costa Rica, numele Dolănescu nu înseamnă nimic, nu te ajută la nivel politic. Eu vreau să ajut oamenii, dacă o să ajung sau nu președinte în Costa Rica, doar timpul va decide. Poate o să ajung și președintele României, nu se știe ce ne rezervă viitorul. Totul este să faci cu cinste munca pe care ți-a dăruit-o Dumnezeu”, a mărturisit Dragoş Dolănescu.

Pentru că legea costaricană îi permite unui politician să aibă un singur mandat de deputat, acesta lucrează ca psiholog în prezent, fiind absolvent de doctorat.

Mama primului copil a murit după ce a născut

„În Costa Rica, după Constituție, nu există carieră parlamentară. Poți să ajungi o singură dată și apoi te întorci la cariera principală pe care o ai. A fost o mândrie să reprezint poporul costarican în Parlament. Să vedem peste trei ani, când or să fie din nou alegeri. Psihologia este o meserie extraordinar de frumoasă pe care eu o iubesc foarte mult”, a explicat fiul lui Dolănescu.

Mai are un frate, pe Ionuţ Dolănescu, rodul dragostei dintre tatăl său şi legendara cântăreaţă de muzică populară Maria Ciobanu. Cu fratele său mai mare acesta a avut numeroase războaie pe moştenire şi nu au deloc o relaţie frăţească.

Are trei copii cu două femei diferite. Prima iubită, mama lui Ion, fiul său cel mare, a murit la scurt timp după naştere. S-a recăsătorit cu Melissa, cu care are o fată, pe nume Maria de Jesus şi un băiat, Darius.