Ioana Filipescu Vedete 05.01.2023 20:55

Donatella Versace: CV, varsta, avere, familie, surse de venit

Donatella Versace: CV, varsta, avere, familie, surse de venit

Designerul italian Donatella Francesca Versace s-a făcut cunoscut îndeosebi pentru legăturile cu casa de modă Versace, moștenită de la fratele mai mare, Gianni Versace. Donatella deține 20% din acțiunile vestitei case de modă, este directorul de creație și supervizează toate colecțiile couture.

Popularitatea designerului a crescut imens atunci când a creat Versace Green Dress, rochie cunoscută și sub numele de „Jungle-Dress”, purtată de Jennifer Lopez la Premiile Grammy, din anul 2000. Donatella și-a pus amprenta și la Burj al-Arab, din Dubai, Emiratele Arabe Unite (EAU), cu o vastă colecție de mobilier Versace, dar și de lenjerie de pat în camerele scumpe și generoase ale emblematicului hotel, un simbol al luxului arăbesc.

Donatella Versace biografie: vârstă

Nume complet: Donatella Francesca Versace

Data nașterii: 2 mai 1955

Locul nașterii: Reggio Calabria, Italia

Vârsta: 67 de ani

Înălțime: 1,65 m

Donatella Versace, fiică de bancher

Donatella Versace este fiica cea mai mică a familiei, iar tatăl ei a fost bancher. A avut o soră mai mare, Tina, care a murit la vârsta de 12 ani din cauza unei infecții cu tetanos prost tratată.

Traiectoria profesională a Donatellei? Își urma fratele mai mare, Gianni, la Florența, la mijlocul anilor 1970, și lucra ca PR pentru el. Dar, pentru Gianni, sora a devenit muză și critic. Astfel, avea să pășească în lumea modei. Celebrul Versace lansa chiar un parfum dedicat surorii lui, ”Blonde”.

Gianni, fratele Donatellei, ucis în Miami

Gianni Versace, fratele Donatellei, a fost ucis pe 15 iulie 1997, chiar lângă locuința lui, Casa Casuarina, din Miami, Florida. După crima care îngrozea o lume întreagă, aproape toată familia Versace s-a mutat, temporar, într-o stațiune privată din Caraibe.

Donatella a preluat, după moartea fratelui, conducerea casei de modă, în care deține 20% din capital.

După un an de la moartea fratelui, Donatella a avut prima prezentare de modă pentru atelierul Versace, de la Hotelul Ritz Paris. A făcut-o așa cum obișnuia Gianni, an de an, la piscina hotelului.

Pentru a continua să facă brandul mai cunoscut în întreaga lume, ea îmbracă personal figuri marcante precum Eric Clapton, Jennifer Lopez sau Lady Gaga.

Donatella și fostul ei soț, modelul american Paul Beck, au doi copii: Allegra Versace Beck, 36 de ani, și Daniel Versace, 34 de ani.

Salariu și avere uriașe

Donatella Versace nu duce grija zilei de mâine. Are un salariu amețitor pentru un om de rând, ba chiar și pentru bogătași. Ar câștiga, anual, aproape 500 de milioane de dolari, iar averea ei s-ar ridica la aproximativ trei miliarde de dolari.

Susținătoare a Fundației Elton John SIDA, Donatella Versace a primit premiul Women’s World Award la categoria World Fashion Award, în anul 2005. În 2010, a fost nominalizată la Premiul Do Something With Style de la VH1.