Gabriela Dinu Vedete 28.07.2023 09:36

Doiniţa Oancea: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie

Doiniţa Oancea: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie

Doiniţa Oancea s-a născut pe 15 februarie 1983 în Bucureşti, are 40 de ani, şi este o cunoscută actriţă de telenovele de la noi din ţară. Este recunoscută pentru rolurile de serialele care au avut mare succes la Pro TV sau Antena 1, Inimă de ţigan, Moştenirea sau Fructul Oprit.

Din filmografia sa mai fac parte şi nume precum Regina, State de România, State şi Flacăra – Vacanţă la Nisa, Moştenirea, S-a furat mireasa, Îngeri pierduţi, Fetele lui dom’ profesor, O grămadă de caramele, Sacrificiul, Lia – soţia soţului meu.

Cine este Doiniţa Oancea şi ce scrie în CV-ul ei?

Până să lucreze ca actriţă, Doiniţa Oancea a făcut bani ca hostess sau promoter, apoi a început să lucreze în campaniile de spectacole. A studiat la Liceul teoretic Mihail Sadoveanu, apoi la Facultatea de Jurnalistică şi Filozofie din cadrul Universităţii Spiru Haret.

Imediat după ce a terminat facultatea, aceasta a început să danseze alături de Rona Hartner şi Mahala Rai Banda şi au avut spectacole peste graniţă, inclusiv la Tokio.

În urmă cu şapte ani, un scandal cu iz de amantlâc izbucnea în showbiz-ul românesc. Lora, despre care se credea că este cea mai bună prietenă a Doiniţei Oancea, se cupla cu Ionuţ Ghenu, fostul iubit al actriţei. Nici acum cele două nu îşi vorbesc, iar Lora a fost acuzată de-a lungul timpului că i-a furat iubitul prietenei sale. Cântăreaţa a vorbit recent despre asta, negând toate acuzaţiile, dar lăsând să-i scape anumite detalii care par să o incrimineze. Redăm dialogul avut cu Cătălin Măruţă, din timpul unui podcast:

Lora: Când am început să vorbim mai mult, era un an foarte nasol, aveam două emisiuni TV și am avut 130 și ceva de concerte în anul acela. În 2014. Problemele din viața personală a fiecăruia ne-au făcut să vorbim, era un fel de tarpie de grup. M-am apropiat în perioada aia foarte tare și cu dansatoarele, am început să ne deschidem toți și am început să ne împrietenim.
Măruţă: Dar el era și într-o relație…
L: Da, era într-o relație, dar era și nu era…
M: Acum îmi dau seama, telenovelă, frate. El era într-o relație, iar Doinița era prietena ta.
L: Nu era prietena mea
M: Dar nu așa a apărut?
L: Așa a apărut, dar vrei să îți zic de ce? Eu am vrut să fim prietene.
M: Atunci te-a condamnat lumea că i-ai furat iubitul prieteni tale.
L: Ea a făcut niște lucruri, dar asta e treaba ei să le ducă.
M: Dar tu nu erai prietenă cu Doinița?
L: Nu, am fost amică, am fost prietenoasă, mi-am dorit să fiu prietenă, dar nu poți să obligi pe cineva să te placă, punct.
M: Tu te-ai mai întâlnit cu Doinița de atunci?
L: La vreo două evenimente…
M: Și vă salutați? Vorbiți dacă vedeți?
L: Nu.

După acest episod, Doiniţa Oancea a fost logodită timp de 5 ani, dar relaţia nu a funcţionat. De curând, s-a cuplat cu un bărbat misterios, pe care refuză să-l afişeze curioşilor. Poate de teamă?

Date Biografice Doiniţa Oancea

Nume complet: Oancea Mihaela Doiniţa
Data naşterii: 15 Februarie 1983
Locul naşterii: Bucureşti
Înalţime: 1.65 m
Greutate: 55 kg