Gabriela Dinu Ceaiuri 20.05.2023 23:26

Diferite tipuri de Bubble Tea: Explorarea aromelor și a variațiilor

Diferite tipuri de Bubble Tea: Explorarea aromelor și a variațiilor

Bubble tea sau ceaiul cu bule este o băutură care a fost făcută pentru prima dată în Taiwan, la începutul anilor 1980. S-a răspândit rapid în întreaga lume şi se face inclusiv în România. Acele bule din ceai sunt perlele de tapioca şi i se mai zice şi ceai perlat, ceai boba sau ceai de tapioca.

Ceaiul Bubble este un fel de lapte cu miere, care poate lua orice formă doriţi, în funcţie de gusturi. Se serveşte inclusiv în cafenele, iar în Germania se vinde şi la Mc Donald’s.

Ce este Bubble Tea?

Există mai multe tipuri de ceai cu bule sau Bubble Tea, după cum urmează:

  • pearl lak tea – este acel ceai lăptos, făcut din perle de tapioca, pentru care se utilizează perle de 1/12 inch.
  • băutura de lapte ce ceai sau boba naicha – este ceaiul perlat cu bile mari şi groase
  • pearl de lapte negru – este acela pentru care se utilizează perlele negre de tapioca.
  • spumă de ceai roşu – un ceai care se serveşte sub formă de shake şi conţine bule spumoase
  • spumă de lapte de ceai – este versiunea lăptoasă a ceaiului de mai sus
  • ceai pearl – este ceaiul Bubble care se face fără lapte.

Pentru reţetele Bubble Tea se poate folosi atât ceai negru, cât şi ceai verde sau ceai oolong.

  • Ceaiul negru, căreia în China i se mai zice şi ceai roşu, este cea mai populară opţiune pentru Bubble Tea.
  • Ceaiul verde se foloseşte şi el pentru reţeta de ceai cu bule, mai ales cel verde de iasomie, precum şi pulberea de ceai verde recunoscută sub numele de matcha.
  • Ceaiul oolong este o variantă destul de populară pentru graniţe şi se utiizează frecvent în reţetele de Bubble tea.
  • Ceaiul alb se foloseşte mai rar pentru ceaiul cu bule, îndeosebi în Taiwan.

În Bubble Tea se foloseşte lapte în special pentru a-i conferi ceaiului tău o textură cremoasă şi foarte aromată şi se foloseşte sub diverse forme: lapte cremă, lapte proaspăt, lapte condensat, lapte de nucă de cocos, îngheţată, lapte de soia, lapte de migdale şi alte variaţii.