Ionuț Nițulescu Trending 28.12.2022 16:41

Descoperire șocantă. Ce a putut găsi o stewardesă în toaleta unui avion. A crezut că nu vede bine!

Descoperire șocantă. Ce a putut găsi o stewardesă în toaleta unui avion. A crezut că nu vede bine!

Un incident șocant petrecut la bordul unui avion face încojurul lumii. O stewardesă a descoperit în toaleta avionului un bebeluș născut prematur. Femeia a născut în aeronavă, însă nimeni nu a bănuit nimic. 13 femei au avut de suferit apoi din cauza mamei care și-a abandonat copilul.

Incidentul a dus însă la tensiuni între Australia și Qatar, după ce 13 femei care se aflau în acel avion au fost umilite pe aeroportul ”Hamad” din Doha.

Nou-născut abandonat în avion

Copilul era mort atunci când a fost descoperit de către echipajul din avion. La aterizare, femeile care se aflau în aeronavă, printre care și 13 australience, au fost dezbrăcate cu forța și supuse unui control minuțios într-o amublanță improvizată pe aeroport, în încercarea de a afla cine este mama care și-a abandonat fătul în toaleta avionului.

Femeile s-au plâns de tratamentele la care au fost supuse, simțindu-se umilite, motiv pentru care au depus plângere pentru încălcarea drepturilor omului la întoarcerea în Australia.

„(Funcționarii) forțau femeile să treacă prin examene corporale în principal teste forțate Papanicolau”, a declarat duminică pentru AFP o sursă din Doha.

Femei umilite pe aeroport

Femeile din alte țări și din alte zboruri au fost supuse unor examinări similare, însă nu se cunosc mai multe detalii referitoare la acest incident.

Qatarul practică legea islamică care pedepsește sever femeile care rămân însărcinate în afara căsătoriei, acesta fiind probabil și motivul pentru care femeia a recurs la un astfel de gest extrem.

Citește și: Top 3 cele mai mari aeroporturi din Europa

Din cauza incidentului, unul dintre zboruri, QR908 al Qatar Airways către Sydney a întârziat cu patru ore, potrivit site-ului de monitorizare Flight Radar 24.

”Am înregistrat oficial plângerea privind incidentul din Qatar şi am fost asiguraţi că vom primi informaţii detaliate şi transparente curând”, au precizat reprezentanţii Departamentului de Afaceri Externe australian, potrivit Digi24.

În urma plângerilor, Departamentul de Afaceri Externe australian a anunțat că va colabora cu guvernul din Qatar pentru a rezolva problema.