Ionuț Nițulescu Actualitate 22.01.2023 19:14

Delia, interzisă la TV. CNA a luat decizia în urmă cu puțin timp

Delia, interzisă la TV. CNA a luat decizia în urmă cu puțin timp

Spotul publicitar pentru teste COVID în care apare Delia a fost interzis de CNA, pe motiv că aduce confuzie și nu informează corect privitorii cu privire la situația actuală.

Ministerul Sănătății a transmis o sesizare la CNA cu privire la reclama realizată de centrul Ok Medical la testele COVID. Delia este protagonista reclamei care prezintă o revenire completă la normalitate. Oamenii stau unul lângă altul fără mască, se sărută și beau din aceeași sticlă de apă. Ni se sugerează că această realitate ar fi posibilă doar prin testare, fără alte măsuri de protecție.

CNA  a interzis reclama cu Delia

CNA a analizat sesizarea făcută de autorități și a decis că reclama nu respectă prevederile art. 93 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Drept urmare, videoclipul a fost interzis pe TV.

„Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale şi să nu utilizeze practice comerciale incorecte, înşelătoare sau agresive, aşa cum ele sunt definite de Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare”, se precizează în comunicatul de presă emis de CNA.

Citește și: Primele declarații ale Ștefaniei despre despărțirea de Speak

Spotul publicitar aduce confuzie

Membri CNA au venit cu explicații suplimentare, precizând că imaginile prezentate în videoclipul realizat de centrul medical stimulează nerespectarea măsurilor impuse de pandemia de coronavirus. Chiar dacă ne testăm asta nu înseamnă că putem renunța la mască sau la alte măsuri de protecție.

„Spotul aduce confuzie în rândul celor care se uită și să stimuleze un comportament prin care nu se respectă prevederile în situația asta”, a explicat Cristina Pocora, membru CNA, potrivit alephnews.ro.

Deși a fost scos de pe TV, videoclipul rămâne vizibil în mediul online: