Ionuț Nițulescu Actualitate 29.12.2022 13:34

Dansatoarea Emy, ”Acces Direct” la DSP București. Va face anchete epidemiologice după ce în trecut a dansat pentru Vali Vijelie

Dansatoarea Emy, ”Acces Direct” la DSP București. Va face anchete epidemiologice după ce în trecut a dansat pentru Vali Vijelie

Maria Emylia Florescu, cunoscută sub numele de Emy dansatoarea, care a trecut și pe la Acces Direct și apare în videoclipurile maneliștilor s-a angajat la Direcția de Sănătate Publică. Blonda lucrează la anchete epidemiologice fără să aibă în prealabil vreun gram de experiență pe această zonă.

În perioada stării de alertă se fac angajări masive în instituțiile publice, iar concusurile sunt unele sumare. În data de 6 noiembrie, Direcția de Sănătate Publică a sco mai multe posturi fără concurs: doi medici de medicină generală, un medic stomatolog, un biolog, un asistent medical principal igienă, un asistent de medicină generală principal, cinci asistenți de medicină generală și un post de inspector de specialitate debutant, anunță bugetu.ro

Punctaj uriaș obținut de Emy la concursul organizat de DSP

Maria Emylia Florescu s-a prezentat la interviu pe 13 noiembrie și a reușit să obțină postul. Punctajul obținut de ea a fost de 93,33, mai mare decât al medicului stomatolog și al unuia dintre cei doi medici de medicină generală care au fost angajați la DSP în urma interviurilor.

Citește și: Câți bani câștigă un profesor debutant și până la ce salariu poate ajunge în cariera sa

În anunțul făcut de Direcția de Sănătate Publică nu sunt menționate atribuțiile pe care le va avea Emy, însă aceasta se va ocupa de anchetele epidemiologice. Ea nu este la prima tentativă de a se angaja într-o instituție publică, a mai incercat în 2016 pentru un post de referent asistent la Oficiul Național al Registrului Comerțului- Direcția economică, unde, în urma probei scrise din concurs, a obținut nota 2,50!

Ce salariu va avea Emy la DSP București

Emy va avea un salariu de debutant de 5.416 lei, cu tot cu sporul pentru condiții de muncă și indemnizația de hrană. Dar la această sumă se va adauga sporul pe care Guvernul l-a instituit pe perioada stării de alertă pentru angajații DSP-urilor. Astfel, fosta dansatoare de la Acces Direct dar și din videoclipurile lui Vali Vijelie va primi în jur de 6.000 de lei lunar, sumă mai mare decât orice asistentă medicală din secțiile ATI…

Comunicatul DSP cu privire la angarea lui Emy

„Pentru acoperirea deficitului de personal existent, în raport cu situația epidemiologică actuală și rolul pe care DSPMB îl are în gestionarea situației de criză în Municipiul București, în data de 6 noiembrie 2020 au fost publicate pentru ocupare fără concurs un număr de 12 posturi vacante, în conformitate cu prevederile Ordinul Ministerului Sănătății nr. 905/2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătății și unităților aflate în subordinea, coordonarea și sub autoritatea Ministerului Sănătății, inclusiv funcțiile publice de execuție și conducere, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art. 11 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Posturile publicate în vederea ocupării fără concurs au fost ocupate în proporție de 67%, fiind încheiate contracte individuale de muncă pe perioadă determinată, respectiv cu o durată de cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

Potrivit Art. 5 din metodologia de ocupare a posturilor fără concurs, menționată mai sus, termenul de depunere al dosarelor este de 2 zile lucrătoare de la data publicării anunțului.

Postul de inspector de specialitate debutant publicat în vederea ocupării fără concurs, pentru care a candidat și Dna. Florescu Maria Emylia, este un post vacant ce face parte din schema de personal a Serviciului Administrativ și Mentenanță, respectiv un post de debutant în profesie pentru care nu este necesară experiență în specialitatea și ale cărui condiții specifice de ocupare le îndeplinește orice absolvent de studii superioare, din specialitățile enumerate în anunț.

Activitatea desfășurată de angajații din Serviciului Administrativ și Mentenanță nu are legătură cu activitatea medicală sau de specialitate a Direcției de Sănătate Publică.

Totodată, precizăm faptul că Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București nu a încheiat un contract individual de muncă cu Dna. Florescu Maria Emylia, prin urmare acesta nu este angajata Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.”, precizează DSP.