Ioana Filipescu Vedete 03.11.2022 12:05

Dan Bordeianu: CV, varsta, sotie, copii, surse de venit, filme, seriale

Dan Bordeianu: CV, varsta, sotie, copii, surse de venit, filme, seriale

Dan Virgil Bordeianu este actor și cântăreț ocazional, absolvent al UNATC, Facultatea de teatru, secția actorie, la clasa profesorului universitar Mircea Albulescu. Coleg și prieten cu Dragoș Bucur și Bogdan Dumitrache, printre alții. Avea să devină cunoscut grație rolului din telenovela Numai iubirea, difuzată pe postul Acasă TV.

Dan Bordeianu avea să fie și unul dintre personajele principale și în telenovelele Lacrimi de iubire și Iubire ca în filme.

Relație de patru ani cu Adela Popescu

Este cunoscută și relația pe care a avut-o cu Adela Popescu, actuala soție a lui Radu Vâlcan. Cei doi s-au cunoscut pe platourile de filmare ale primei telenovele românești, „Numai iubirea”, difuzat pe Acasă TV. S-au îndrăgostit și au avut o relație de patru ani.

Au jucat împreună în trei seriale, Numai iubirea, Lacrimi de iubire și Iubire ca în filme. La puțin timp după ce s-au logodit în secret, în 2007, cei doi se despărțeau. El ar fi călcat strâmb cu chiar pe platourile de filmare cu o tânără care asigura figurația la „Iubire ca-n filme”.

Dan Bordeianu biografie: vârstă, soție

Nume complet: Dan Virgil Bordeianu

Data nașterii: 23 octombrie 1975

Locul nașterii: București

Vârsta: 47 de ani

Partener: Teodora, soție

S-a însurat în secret cu Teodora

Dan Bordeianu s-a căsătorit în 2015 cu Teodora, femeia care avea să-i dăruiască o fetiță, Maria, acum în vârstă de cinci ani. Dan Bordeianu avea să renunțe la viața agitată din București, sigur, și la dorința soției, astfel că s-a mutat în Brănești, județul Ilfov. Locuința a fost construită de tatăl actorului, iar după decesul acestuia, Dan Bordeianu a refuzat să o vândă.

„Acolo e casa, acolo locuim. Cu fabuloasa mea soţie, Teodora, cu magnifica mea fiică, Maria, cu cea mai relaxată fiinţă de pe pământ, motanul Ariel – şi el salvat de la moarte precum lemnele mele. Eu am refuzat să o vindem, chiar dacă sora mea şi mama parcă asta voiau. Simţeam că rămăsesem bărbatul din familie, că trebuia să am grijă de ele, dar nu am vrut să vând”, spunea Bordeianu.

Dan Bordeianu câștigă bani din teatru

Dan Bordeianu mărturisea că perioada telenovelelor s-a încheiat pentru el. Și s-a concentrat pe teatru, scenă unde își face apariția și astăzi și care este principala sursă de venit. Sigur, cochetează cu cinematografia, mai nou, a făcut parte din distribuția filmului „The Windseeker”, o producție lansată în urmă cu un an și regizată de Mihai Sofronea.

„Nu îmi place să vorbesc de meseria mea ca fiind o carieră. Este meseria mea, sunt actor. Mâine nu știu ce o să fac. Poate mă apuc de altceva. Nu vorbesc în termeni de carieră. Sacrificiile devin valabile în momentul în care ai ceva de la care să renunți. Eu n-am renunțat la nimic. Am făcut totul cu tot sufletul. Și am avut și norocul să-mi placă și nu consider că am făcut sacrificii”, a spus el la Antena Stars.

”Vă aștept la Nottara, joc în trei spectacole care-mi sunt foarte dragi. «Efecte colaterale», «Sonata de toamnă», unde joc un rol complet diferit de ce-am jucat până acum, și «Haita de sfinți», un spectacol care mă duce în zone pe care nu le-am mai explorat până acum. Asta îmi place cel mai mult, să mă confrunt cu personalități total diferite de ce-am făcut până acum”, a declarat Dan Bordeianu, potrivit fanatik.ro.