Claudiu Melinte Știri 29.12.2022 08:43

CV Lucian Micu. Cine este managerul spitalului din Piatra Neamț unde 10 oameni și-au pierdut viața în incediul de la ATI

CV Lucian Micu. Cine este managerul spitalului din Piatra Neamț unde 10 oameni și-au pierdut viața în incediul de la ATI

O nouă tragedie a avut loc în România. Sțmbătă seara, un incediu la ATI de la spitalul Județean Piatra Neamț a luat viața a 10 persoane. Tragedia s-a întâmplat sub supravegherea managerului Lucian Micu, al 8-lea șef al spitalului în ultimul an! Lucian Micu a fost pus politic, la fel ca și ceilalți 7 foști manageri, un tabiet al conducătorilor noștri care s-a dovedit fi tragic și dureros.

Actualul manager al spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian-Octavian Micu, este de profesie jurist și a fost primar al orașului Roman. El a fost numit în funcție în urmă cu două săptămâni, pe 28 octombrie. Politicienilor li s-a făcut milă de el, după ce Micu a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate și nu a mai putut candida la alegerile. locale din orașul Roman. Astfel i s-a oferit un job la un spital care a avut probleme de la începutul pandemiei de COVID-19.

Cum arată CV-ul lui Lucian Micu, managerul spitalului din Piatra Neamț

2010: intră în PSD
2012: ajunge consilier al orașului Roman. Făcea parte din Uniunea Națională pentru Progresul României, partidul lui Gabi Oprea.
2012: Lucian Micu ajunge primar interimar al orașului Roman.
2016: ajunge în PNL
2016: intră în vizorul ANI. Agențiea semnalează că a ocupat funcția de viceprimar al municipiului Roman în timp ce făcea parte și din Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență din aceeași localitate.
2017: prinde un nou mandat de primar
2020: instanța în declară incompatibil și este pus pe pară de la orice funcție politică până în 2023
28 octombrie 2020: ajunge la conducerea spitalului Județean Piatra Neamț
14 noiembrie 2020: secția ATI a aceluiași spital ia foc și mor 10 pacienți

Lucian Micu se lăuda pe Facebook în data de 28 octombrie cu o postare pe Facebook în care vorbește despre un nou început în viața lui în care zicea așa: ”De astăzi, am preluat funcția de manager la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. Știu să fac administrație, în sensul că pot să le confer celor din jurul meu condițiile optime pentru a avea siguranța că își pot face treaba cum pot ei mai bine. Acesta este primordialul meu scop”

Duminică dimineața a venit și prima reacție a lui Lucian Micu. Acesta a postat un mesaj pe Facebook la ora 09:00, la 12 ore distanță de incendiul de la secția ATI a spitalului Județean din Piatra Neamț.