Ioana Filipescu Vedete 13.02.2023 21:09

CV Celine Dion: Avere, Biografie, Varsta, familie, surse de venit

CV Celine Dion: Avere, Biografie, Varsta, familie, surse de venit

Celine Dion nu mai are nevoie de prezentare! Artista canadiană a scos piese memorabile și a câștigat nenumărate premii și distincții. Cu peste 330 de milioane de discuri vândute, ea este una dintre cele mai de succes cântărețe pop din lume.

La sfârșitul anilor 1980, Celine era deja cunoscută în Canada și Franța, fiind o cântăreață de succes. Iar până la vârsta de 20 de ani, lansase nu mai puțin de 14 albume. A primit și un total de 15 Trophées Félix , precum și trei discuri de platină și patru de aur.

Nu era deloc cunoscută în Statele Unite ale Americii. Asta pentru că albumele lansate în limba franceză au fost cu greu observate peste Ocean. Abia cu primul ei albun în limba engleză, intitulat Unison, lansat în Canada și Statele Unite în 1990 și în întreaga lume în 1991 avea să se remarce.

Primul single, Where Does My Heart Beat Nowa, a fost și primul hit în limba engleză și a ajuns pe locul patru în topurile din SUA. Pentru Unison, Celine Dion a fost premiată cu discul de platină în SUA și de șapte ori cu aceeași distincție în Canada.

Celine Dion biografie: Vârstă, înălțime

Nume complet: Céline Marie Claudette Dion

Data nașterii: 30 martie 1968

Locul nașterii: Charlemagne, Québec (Canada)

Vârstă: 54 de ani

Înălțime: 1,71 m

Greutate: 53 de kg

Copii: Rene-Charles, Eddy și Nelson

 

Celine Dion, cea mai mică dintre cei 14 copii ai familiei

Celine Dion a trăit într-o familie care a avut o strânsă legătură cu muzica, deși tată ei, Adhemar Dion, era măcelar, iar mama ei, Therese Tanguay, era casnică și s-a ocupat de creșterea copiilor, cărora le-a oferit o educație. Celine a fost cea mai mică dintre cei 14 copii ai familiei. Ca un aspect, mama Célinei a fost la un pas să-și avorteze ultimul copil, chiar aceea care avea să devină o stea a muzicii pop. Dar s-a răzgândit, după ce a vorbit cu un preot catolic.

Celine Dion are trei copii, Rene-Charles, Eddy și Nelson, cu René Angélil, care a murit în 2016 și care a fost producător muzical, manager de talente și cântăreț canadian.

Celine Dion, diagnosticată cu o boală incurabilă

Celine Dion suferă de o boală neurologică incurabilă, despre care abia acum câteva luni a vorbit.

Este vorba despre un sindrom care afectează o persoană dintr-un milion. Sindromul omului înțepenit este boala și nu are leac. Cântăreața avea să dezvăluie că va munci pentru ca progresul afecțiunii să fie unul cât mai lent, astfel încât să se întoarcă la programul de concerte pe care l-a întrerupt.

Sindromul persoanei rigide face mușchii să se încordeze incontrolabil, astfel că nefericiții afectați de boală par ca niște „statui umane”. Asta pentru că blochează corpul în poziții rigide, lăsându-i pe oameni incapabili să mai meargă sau să mai vorbească.

”Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să mă adresez vouă. Îmi e dor de voi și abia aștept să vorbesc din nou cu voi de pe scenă. Știți că am fost mereu ca o carte deschisă. Nu am fost pregătită să spun ceva înainte, dar acum sunt gata. Am probleme de sănătate de multă vreme și îmi e foarte greu să înfrunt aceste dificultăți și să vorbesc despre lucrurile prin care trec. Recent, am fost diagnosticată cu o foarte rară afecțiune neurologică, numită sindromul omului înțepenit, ce afectează cam unul dintr-un milion de oameni”, avea să dezvăluie cântăreața canadiană la sfârșitul anului trecut.

 

Celin Dion are o avere de un miliard de dolari

Celine Dion a strâns o avere impresionantă în cei peste 35 de ani de activitate în domeniul muzical de prim rang, dar și cu moștenirea lăsată de soțul ei decedat în 2016. Ar avea aproximativ un miliard de dolari, bani în conturi, proprietăți, maşini scumpe, o casă în Las Vegas, opere de artă, multe bijuterii, un castel în Quebec și o vilă în Florida.