Tudosie Andrei Știri 11.12.2023 21:44

Curățarea mașinii de spălat: Sfaturi practice pentru întreținere

Curățarea mașinii de spălat: Sfaturi practice pentru întreținere

O mașină de spălat neglijata, acoperita de murdărie, poate genera consecințe nedorite precum apariția mirosurilor neplăcute, proliferarea germenilor, bacteriilor si a mucegaiului. Semnele acestor probleme devin evidente atunci când observi pete de culoare neagra pe hainele proaspăt spălate.

Curățarea mașinii de spălat

Cu toate acestea, nu este necesar sa aștepți deteriorarea hainelor tale pentru a acționa. Poți preveni cu ușurința aceste inconveniente adoptând câteva masuri de precauție adecvate.

Aceasta operațiune necesită doar o frecvență lunară și implica utilizarea a doar câtorva ingrediente simple, pe care cel mai probabil le deții deja în casa ta. Aceste ingrediente includ 2 pahare de oțet, ¼ pahar de bicarbonat de sodiu, ¼ pahar de apă și un burete abraziv.

Începe prin a combina bicarbonatul de sodiu cu apă într-un castron de dimensiuni reduse, creând astfel un fel de „detergent” destinat curățării mașinii de spălat rufe. Măsoară oțetul într-un recipient și pregătește mașina de spălat pentru procesul de curățare.

Adaugă amestecul de bicarbonat de sodiu și apă în compartimentul de detergent al mașinii și toarnă oțetul direct în cuva.

Configurează mașina de spălat la un ciclu mediu, utilizând cea mai înaltă temperatură disponibilă, apoi închide ușa și lasă aparatul să își desfășoare activitatea. Praful de copt și oțetul reprezintă două substanțe naturale ce vor descompune depunerile de calcar și posibilele urme de mucegai din interiorul cuvei mașinii de spălat rufe.

La finalul ciclului mașinii de spălat rufe, deschide ușa și, folosind un burete, efectuează o curățare a cuvei pentru a elimina eventualele reziduuri neatinse de amestecul de oțet și praf de copt. După această procedură, clătește cuva cu apă rece și lasă ușa mașinii deschisă. Acest gest va permite cuvei să se usuce în mod natural, împiedicând acumularea de umiditate care ar putea favoriza dezvoltarea mucegaiului.

Sfaturi practice pentru întreținere

Mașina ta de spălat rufe strălucește de curățenie și este pregătită să gestioneze cu brio fiecare ciclu de spălare a hainelor.

Este important să repeți această procedură de curățare cel puțin o dată pe lună pentru a te asigura că mașina de spălat rufe nu are ocazia să acumuleze microbi, bacterii sau să dezvolte mirosuri neplăcute. Acest demers nu numai că menține igiena mașinii, dar contribuie și la prevenirea depunerilor

Cu toate acestea, este important să știi că există și alte măsuri de precauție pe care ar trebui să le iei pentru a te asigura că mașina ta de spălat rufe funcționează în mod optim. Evită să o supraîncarci, să folosești excesiv detergentul, să aplici același ciclu de spălare pentru categorii diferite de haine și să nu neglijezi curățarea sertarelor destinate detergentului și balsamului. Prin respectarea acestor practici, nu numai că vei menține performanța optimă a aparatului, dar vei prelungi și durata sa de funcționare.