Tudosie Andrei Retete 21.06.2023 08:00

Cum se prepară ceaiul de mentă răcoritor. O rețetă simplă și delicioasă

Cum se prepară ceaiul de mentă răcoritor. O rețetă simplă și delicioasă

Nu este un secret pentru nimeni că ceaiul de mentă este un remediu natural pentru multe probleme. Acesta este un bun ajutor atunci când vine vorba despre dureri de cap, sau probleme digestive.

Cu toate că multe persoane consideră menta o plantă banală, ea poate fi de ajutor în bucătăria oricui, deoarece are foarte multe beneficii. Pe lângă acestea, gustul răcoritor nu va da greș niciodată.

Cum se prepară ceaiul de mentă

Pentru a te bucura de o cană de ceai de mentă, ai nevoie de 200 de ml de apă fierbinte și o linguriță cu vârf de frunze uscate de mentă. Frunzele de mentă uscate se lasă să infuzeze în apa fierbinte circa 7 minute.

Apoi, frunzele de mentă se îndepărtează și ceaiul poate fi consumat în forma sa naturală sau îndulcit cu puțină miere. Un aspect important este ca mierea să fie adăugată după ce ceaiul s-a răcit, altfel poate deveni toxică pentru organism.

Pentru a pregăti un ceai de mentă rece revigorant în zilele călduroase de vară, ai nevoie de zece frunze proaspete de mentă, sucul de la o lămâie și câteva felii de castravete.

La început se va turna apa fierbinte peste frunzele de mentă și se lasă la infuzat timp de 5 minute.

După ce aceea, se poate adăuga zahăr sau miere, după preferințe, iar amestecul se va lăsa la răcit. Ulterior se va pune sucul de lămâie și feliile de castravete.

Se vor pune frigider și se lasă  cel puțin trei ore, iar înainte de servire adaugă 1-2 cuburi de gheață pentru a-i conferi o notă răcoritoare.

De ce ai nevoie pentru a beneficia de proprietățile sănătoase ale ceaiului de mentă

Pentru a beneficia de proprietățile sale sănătoase, este recomandat să folosești o rețetă puțin diferită pentru prepararea ceaiului de mentă.

Va trebui să ai la îndemână frunze proaspete de mentă și de mentă uscată, pe care le poți obține fie vrac, fie sub formă de pliculeț, deși varianta vrac este preferabilă. Dacă dispui de timp și spațiu, poți chiar să-ți usuci singur frunzele proaspete de mentă, așezându-le pe foi de ziar într-un loc ferit de soare și aglomerație. Acestea se vor usca în circa o săptămână.