>
Pentru a avea parte de efectele puternice ale unui ceai de ghimbir trebuie să ştii să îl prepari ca atare, iar noi vom veni în sprijinul tău în rândurile care urmează.
Multiplele beneficii ale ghimbirului vor fi puse în aplicare doar dacă acesta este preparat în mod corect, totul pentru a se obţine un ceai concentrat.
La fel ca în cazul medicamentelor, ceaiul de ghimbir trebuie să fie consumat cu moderaţie. Cu o largă istorie în spate în medicina tradiţională, dar şi în cea alternativă, ghimbirul a fost folosit de-a lungul timpului pentru a trata problemele digestive, pentru a reduce greaţa, dar şi pentru a combate gripa şi răceala.
Puteţi consuma ghimbir atât în stare proaspătă, cât şi uscat sau pudră, uleiuri sau suc. Are o aromă unică şi ingredientul său esenţial şi cel care îl diferenţiază de restul este gingerolul, un compus bioactiv, cel care îl diferenţiază de restul plantelor, graţie efectelor sale antiinflamatoare şi antioxidante puternice.
Pentru cea mai simplă reţetă de ceai de ghimbir veţi avea nevoie de o bucată de circa 2-3 cm de ghimbir şi de o cană şi jumătate de apă. Va trebui să îi tai coaja, după care să tai rădăcina în felii subţiri. Se pune apa la fiert şi se adaugă ghimbirul, care se fierbe timp de 10 minute. Se opreşte focul, se lasă la infuzat 1-2 minute, după care poate fi consumat.
Ceaiul de ghimbir cu lămâie se prepară foarte simplu şi este extrem de util pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge. Se prepară la fel ca în cazul ceaiului simplu, numai că la fiert, pe lângă rădăcina de ghimbir, va trebui să pui la fiert şi o jumătate de lămâie feliată sau pe care o puteţi adăuga după ce aţi stins focul.
Ceaiul de ghimbir se poate consuma în orice moment al zilei, dar este recomandat cu precădere dimineaţa, în primele 30 de minute după ce v-aţi trezi din somn, pentru a ajuta organismul să prindă energie. Pentru că nu conţine cafeină, acesta nu îţi va afecta somnul, dacă îl vei consuma seara. Numai că trebuie să ţineţi cont de faptul că nu se recomandă mai mult de două căni pe zi.