>
Ceaiul negru este o băutură care se consumă în întreaga lume, în fiecare zi, pentru beneficiile sale multiple. Are un gust intens şi aromat şi te ajută să combaţi sau să previi numeroase afecţiuni. Mai multe despre componenţa sa şi ceea ce îl ajută să ne ajute la rândul lui veţi afla din rândurile care urmează.
După apă, ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din întreaga lume. Conform ONU, un număr de aproximativ 3 miliarde de oameni consumă ceai într-un mod regulat, iar cel negru este chiar cel mai căutat sortiment de pe glob.
Legenda ceaiului negru s-a născut în China, după ce Shennong, un împărat chinez, aştepta să i se răcească un bol cu apă fierbinde, în care vântul i-a aruncat câteva frunze de ceai, iar acesta şi-a schimbat gustul şi culoarea. Se întâmpla în anul 2737 înainte de Hristos.
În Europa, ceaiul negru a ajuns prima dată în 1285, atunci când este menţionat în scrierile celebrului explorator din Veneţia, Marco Polo. Atât ceaiul verde, cât şi ceaiul negru, sunt produse din Camellia Sinenis, arbustul de ceai care este la mare căutare în zilele noastre.
Daca nu tolerezi bine cofeina sau incerci sa o dozezi, ar fi bine sa aflii ce cantitate de cofeina contine ceaiul negru.
Diferenţele dintre cele două vor apărea la modul de oxidare, atunci când aromele şi compuşii chimici se vor diferenţia în funcţie de modul în care frunzele de ceai sunt oxidate după ce sunt culese, înainte de a se usca.
Aromele ceaiului negru variază în funcţie de locul de provenienţă al frunzelor sale, şi există în lume mai multe tipuri, după cum urmează: