>
Albă ca Zăpada este o părjitură pe care o veţi regăsi pe mesele românilor la zile de sărbătoare, de Crăciun, Revelion, de Paşte sau în zilele normale, când pofta este prea mare. Din rândurile următoare veţi afla cum o puteţi face foarte uşor la voi acasă, fără să aşteptaţi să vă trimită mama sau să o achiziţionaţi din magazine.
Prăjiturii Albă ca Zăpada i se mai spune şi Lămâiţa şi conţine o cremă cu gust deosebit, plus foi proaspete, coapte pe rând. Pentru cremă, ai nevoie de 250 de gr de unt, 100 gr de amidon alimentar, 300 ml de lapte, 2 ouă, 150 gr zahăr şi zeama plus coaja de la o lămâie.
Se pune laptele într-o cratiţă la fiert, într-un bol separat amestecăm zahărul, amidonul, ouăle plus încă 50 ml de lapte rece. Când laptele de pe foc a început să fiarbă, adăugăm compoziţia de mai sus şi o amestecăm bine până când aceasta se îngroaşă şi fierbe în clocote. Luăm cratiţa de pe foc şi punem compoziţia într-un bol, peste care adăugăm, atunci când se răceşte, untul, zeama şi coaja de la o lămâie. Şi aceasta este toată reţeta cremei. Simplu sau ce?
Numai că să facem crema nu este suficient, avem nevoie şi de foi, iar reţeta pentru acestea cuprinde următoarele ingrediente: 150 ml de ulei, 3 ouă, 150 gr de zahăr, 1 plic de amoniu stins în prealabil în 10 ml de oţet, un praf de sare şi făină cât cuprinde, până ajungeţi la o compoziţie consistentă. Daca n-ai timp sa-ti faci tu singur o prajitura Alba ca Zapata, atunci poti s-o cumperi chiar si online de la gracecc.ro, o cofetarie online.
Va trebui să adăugaţi uleiul, zahărul, ouăle şi amidonul şi să amestecăm până ce zahărul este dizolvat. Veţi adăuga treptat făina şi amestecaţi până când veţi obţine o compoziţie potrivită pentru a fi întinsă. Le întindeţi rând pe rând pe dosul tăvii, pe care aţi uns-o în prealabil cu ulei şi aţi presărat un praf de făină şi coaceţi până se fac rumene, cam 10 minute. După copt, se lasă la răcit cu o foaie de hârtie de copt între ele, iar după ce s-a răcit şi crema se poate asambla prăjitura.