Gabriela Dinu Știri 20.09.2023 09:04

Cum se deblochează cardurile sociale

Cum se deblochează cardurile sociale

Cardurile sociale sunt un ajutor pentru 2,4 milioane de Români, care sunt angrenaţi în programul Sprijin pentru România, de la Guvern. Şi acesta se poate bloca, din păcate, numai că există şi o soluţie care este la îndemâna oricui şi despre care veţi afla mai multe din rândurile care urmează.

În primul rând, să aflăm în ce condiţii se blochează aceste carduri. Ei bine, autorităţile pot face asta şi cardul ajunge inutilizabil. S-a întâmplat asta în repetate rânduri anul trecut, asta după ce beneficiarii cardurilor sociale au încercat să achite ţigări sau alcool folosindu-se de acestea, încâlcând una dintre cele mai importante reguli.

Cum îţi pot debloca un card pe care se află voucher-ul tău social

La fel de importantă este şi regula care spune că vânzarea sau înstrăinarea cardului social este total interzisă. În cazul în care aţi comis-o şi aţi păţit asta, vă puteţi debloca aceste carduri, situaţia nu este una care să nu aibă rezolvare.

La fel ca şi în situaţia în care ai introdus greşit codul PIN şi cardul ţi-a fost blocat, şi pentru celelalte cazuri va trebui să vă adresaţi unităţii emitente a cardului şi să depuneţi o cerere de rezolvare a problemei.

Vorbim despre una dintre cele trei companii emitente de carduri sociale, care au inclusiv o aplicaţie fiecare în parte, unde vă puteţi soluţiona eventualele probleme apărute în urma utilizării voucherelor sociale.

La ce număr trebuie să suni pentru deblocare card social

În cazul în care nu vă mai amintiţi codul PIN, atunci va trebui fie să luaţi legătura cu firma emitentă sau să rezolvaţi problema prin intermediul aplicaţiei mobile.

Cele trei firme care au emis carduri ce conţin banii din voucherele sociale sunt Edenred, Sodexo şi up România şi pot fi contactate la următoarele numere de telefon sau adrese de e-mail:

Pentru orice informaţii necesare utilizării cardului social veţi putea accesa aplicaţia, site-ul oficial, ori veţi putea contacta direct firma.