Ioana Filipescu Știri 13.05.2023 16:34

Cum sa ușurați disconfortul digestiv cu ceaiul de mentă

Cum sa ușurați disconfortul digestiv cu ceaiul de mentă

Nu este o noutate, ceaiurile sunt benefice pentru foarte multe probleme medicale. Disconfortul digestiei face parte din ele, iar ceaiul de mentă rezolvă, în mare parte, situația neplăcută.

Alergii alimentare, fast food, probleme ale tractului digestiv sau boli, foarte mulți dintre noi am fost afectați de un stomac deranjat, iar rezolvarea problemei poate fi cu dureri de cap. Așa că soluția imediată este de a identifica principalele cauze care au condus la o asemenea situație. Iar pentru a vă atenua durerea, o ceașcă de ceai cald pentru stomac este binevenită. Să ne oprim, cum spuneam, la ceaiul de mentă. Poate el să ușureze disconfortul digestiv?

Foarte multe tipuri de ceai sunt scoase pe piață pentru remedierea promblemelor stomacale, care pot ajuta la calmarea durerilor. De asemenea, ceaiurile au diferite arome, de la dulce și floral și chiar la înțepător.

Ceaiul de mentă a fost o parte integrantă a medicinei alternative cu multe secole în urmă. Frunzele de mentă ajută la atenuarea durerii asociate cu crampele menstruale și greața. Este, se pare, unul dintre cele mai recomandate ceaiuri pentru problemele stomacale. S-a demonstrat, de altfel, că menta inhibă receptorii de durere originari din colon care duc la dureri severe în mușchii stomacului.

Ceaiul de mentă ameliorează disconfortul stomacal

Interesant este, dar și ușor, în același timp, menta poate crește cu ușurință chiar în locuință, în bucătărie, spre exemplu. Pentru că menta este o cultură foarte rezistentă, cu o creștere rapidă. Aproape în orice climat, menta se înalță foarte rapid.

Să revenim la problemele stomacale, ceaiul de mentă este excelent pentru ameliorarea disconfortului stomacal asociat cu durerea, de asemenea, relaxează mușchiul care împiedică intrarea bilei din stomac în esofag, agravând arsurile la stomac.

Cum se prepară ceaiul de mentă? Foarte simplu! Se recoltează câteva frunze de mentă, se adaugă într-un infuzor de ceai, apoi se combină într-o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat preț de 2-5 minute, dar gustând, din când în când, pentru a vedea dacă ceaiul s-a făcut, iar aroma dorită s-a obținut.

Ceaiul de mentă nu este recomandat la liber

Ceaiul de mentă nu se bea, însă, la liber. Sigur, sunt cazuri rare când ceaiul de mentă nu face deloc bine unor presoane cu unele probleme medicale. Este, deci, indicat să-l evitați dacă aveți probleme de reflux de acid, deoarece poate duce la efecte secundare negative.

Și nu este singura problemă de care vă puteți lovi. Astfel, nu trebuie să se atingă de aromatul ceai persoanele care suferă de sindromul refluxului gastroesofagian, persoanelor care fac tratament cu anticoagulante, femeile însărcinate și care alăptează, bebelușilor și copiilor.

Ceaiul de mentă diminuează absorbția fierului în organism, de aceea este recomandat să fie consumat cu o oră înainte sau după, dar nu de persoanele care suferă de anemie.