Gabriela Dinu Știri 31.03.2022 19:46

Cum să scoți mirosul urât din frigider și congelator. Lista cu soluții pe care să le folosești

Cum să scoți mirosul urât din frigider și congelator. Lista cu soluții pe care să le folosești

Mirosurile neplăcute din frigider vă pot face viaţa un calvar, căci mâncarea proaspătă şi alimentele pe care le veţi depozita în el pot căpăta şi ele la rândul lor mirosuri neplăcute.

În continuare, venim cu idei despre cum să scapi cât ai zice peşte de mirosurile urâte din frigiderul sau congelatorul tău. Există o mulţime de soluţii pe care le poţi face chiar tu acasă, fără să mergi la cumpărături şi să achiziţionezi diverse produse.

„Reţeta” simplă de a scoate mirosul neplăcut din frigider

E deja ştiut faptul că frigiderul este unul dintre electrocasnicele indispensabile din casa ta şi pentru a putea avea tot timpul alimentele păstrate în condiţii optime trebuie să cureţi frigiderul constant. Aşa vei preveni apariţia mirosurilor neplăcute. Dar ce te faci când deja a început să miroasă urât în frigider sau congelator? După cum am spus, există numeroase variante.

Poţi folosi o soluţie realizată din bicarbonat de sodiu şi apă, ori oţet. Pentru prima variantă, aveţi nevoie de un pahar de apă călduţă şi 100 gr de bicarbonat. La fel, pentru oţet, folosiţi un pahar şi aceeaşi cantitate de bicarbonat de sodiu.

O altă soluţie de menţinerea a mirosului în regulă în frigider este aceea de a aşeza pe unul dintre rafturile sale un vas mic, în care aţi pus în prealabil bicarbonat de sodiu.

Ce mai poţi pune în frigider, ca să previi mirosurile neplăcute:

  • boabele de cafea sau de ovăz vor neutraliza mirosurile neplăcute din frigiderul tău;
  • vanilia sau cărbunele activ pot fi folosite foarte simplu. Îmbibă vată sau dischete demachiante cu esenţă de vanilie şi aşează-le pe unul dintre rafturile frigiderului preţ de câteva ore. Această procedură să realizează cu frigiderul tras din priză, după ce a fost spălat în prealabil şi temperatura lui trebuie să fie setată la minimum;
  • zeama de lămâie sau de portocală sau orice alte citrice pot fi folosite cu succes dacă vei stoarce fructul într-un pahar şi apoi vei aşeza recipientul pe rafturile frigiderului.