Claudiu Melinte Auto 16.04.2022 15:30

Cum sa pornesti masina daca bateria este descarcata complet. 4 metode care vor da succes

Cum sa pornesti masina daca bateria este descarcata complet. 4 metode care vor da succes

Daca esti printre cei ghinionisti si bateria masinii este descarcata complet, atunci avem cateva solutii pentru tine. Iata cum sa pornesti masina si ce metode vor da succes.

Iarna a sosit, asa ca principala problema pe care o vom avea la masini este legata de baterie. Iata cum sa pornesti masina dac bateria ta este descarcata complet si care sunt metodele care vor da succes.

Care sunt motivele pentru care bateria auto se descarca?

Lucrurile sunt destul de simple. Gandeste-te ca masinile pline de tehnologie, consuma si energie, iar o defectiune a sistemului electric creste consumul nejustificat, iar bateria se va descarca fara sa iti dai seama.

Citeste si: Ce bornă trebuie să conectezi prima oară atunci când încarci bateria auto

Totodata, este posibil ca bateria masinii sa nu se incarce in mod corect. In cazul in care se intampla acest lucru, este posibil ca masina sa nu mai porneasca deloc. Asa ca, neaparat sa ai o pereche de cabluri de incarcare in portbagaj!

Bateriile auto au si un termen de valabilitate. Dupa ce trec 4-5 ani, trebuie sa stii ca bateriile trebuie inlocuite, cam aceasta este durata lor de functionare. Iti recomandam ca atunci cand iti montezi una noua, sa fie un pic mai puternica decat cea recomandata de producator, pentru a te asigura ca isi va face treaba cu brio.

Metode de pornire a unei masini cu bateria descarcata complet

Dupa cum spuneam, este necesar sa ai cablurile de incarcare pentru baterie, deoarece va trebui sa iei curent de la o alta masina. Iti amintim ca o sa ai nevoie de cabluri lungi, pentru ca nu stii niciodata in ce situatii vei fi pus. Altfel, vei putea sa incarci bateria doar daca masinile sunt fata in fata.

Un acumulator extern este extrem de folositor atunci cand bateria auto s-a descarcat complet. Vorbim despre acel starter auto, care te va ajuta atunci cand ai nevoie si bateria nu mai alimenteaza absolut deloc.

O alta metoda este sa impingi masina, insa vorbim despre un automobil cu o cutie de viteze manuala. Iata ce trebuie sa faci pentru a o porni. Primul pas este sa opresti orice consumator de curent, adica faruri, radio, aeroterma etc. Contactul trebuie sa fie pus, adica pana se aprind martorii luminosi din bord.

Dupa aceea, apasa ambreiajul si selecteaza treapta a doua de viteza. Piciorul ramane pe ambreiaj, iar acum apeleaza la persoanele pe care le-ai rugat sa iti impinga masina si sa iti dea o mana de ajutor.

Atunci cand a prind viteza masina, ridica piciorul de pe ambreiaj, iar masina ar trebui sa porneasca. Poate ca nu o sa porneasca din prima, asa ca nu abandona aceasta metoda chiar din prima.

Ultima optiune poate fi tractarea autovehiculului. Procedezi exact ca mai sus, adica selectezi treapta a doua si tii piciorul pe ambreiaj. Cand masina a pornit, tureaza un pic motorul pentru a incarca mai bine bateria.