Gabriela Dinu Știri 20.05.2022 11:13

Cum să fierbi rapid boabele de năut atunci când prepari humus

Cum să fierbi rapid boabele de năut atunci când prepari humus

Humusul este o reţetă specială orientală, care s-a răspândit în toată lumea şi se consumă în majoritatea restaurantelor din România. Se poate face foarte uşor şi acasă, cu boabe de năut din comerţ, după o reţetă despre care veţi afla mai multe în rândurile care urmează.

Boabele de năut se găsesc în supermarket-uri atât în stare pură, curde, cât şi la conservă, de-a gata preparate. Oferta magazinelor este vastă şi se găsesc inclusiv în Lidl sau chiar magazinele mici Mega Image.

Cum să îţi faci acasă humus din boabe de năut?

Reţeta de humus începe simplu, ai nevoie de boabe de năut care se fierb bine, până li se desprind pieliţele. Apoi urmeză paşii din reţeta noastră de mai jos. În cazul în care nu ai suficient timp la dispoziţie, îţi poţi cumpăra foarte uşor năutul la conservă din magazine.

Aveţi nevoie de 250 de grame de năut din conservă, 4 linguri ulei de măsline, 3 linguri pastă de susan sau tahini, 3 linguri de apă, o lingură zeamă de lămâie, 2 căţei de usturoi, o linguriţă sare de mare, o jumătate de chimen măcinat şi un vârf de cuţit de piper. Se pregătesc ingredientele şi robotul de bucătărie sau mixerul, depinde ce aveţi la dispoziţie.

Se scurg bine boabele de apa din conservă, se spală şi se lasă la zvântat preţ de câteva minute. Se pune apoi pasta de susan şi uleiul de măsline în robot, se adaugă usturoiul pisat, alături de toate condimentele, apoi se adaugă jumătatea din cantitatea de năut şi se amestecă bine. Adăugăm apoi apa şi restul de năut şi continuăm mixarea, până se obţine pasta de consistenţa dorită. Apoi, humusul libanez este gata de mâncat şi asezonat aşa cum vă place, cu pătrunjel verde, boia dulce şi ulei de măsline.

Năutul este bogat în vitamine şi fibre şi este consumat şi pentru beneficiile sale, nu doar pentru gust. Conţine magneziu, vitamina B6, vitamina B, vitamina A şi vitamina C.