Gabriela Dinu Ceaiuri 24.07.2023 13:30

Cum să faci Whiskey berber, ceaiul de mentă marocană deosebit

Cum să faci Whiskey berber, ceaiul de mentă marocană deosebit

Ceaiul de mentă marocană este o băutură deosebită, care se poate bea în special în zilele toride de vară, în diverse combinaţii şi reţete, despre care vom afla mai multe în rândurile care urmează.

Menta marocană nana este o plantă aromatică deosebită, ce se potriveşte în tot felul de infuzii. Alături de ceaiul verde din componenţa sa devine deja o băutură specială, pe care să o serveşti oaspeţilor tăi, aşa cum fac şi marocanii.

Reţeta de ceai de mentă marocană Whiskey berber

Pentru un plus de savoare, veţi putea combina ceaiul de mentă marocană cu alte plante, cu fructe şi chiar cu unele condimente. Dar cea mai deosebită dintre toate este, de departe, Whiskey berber, reţeta clasică, adorată de marocani şi nu numai.

Dacă vrei să faci Whiskey berber ca la mama lui, ai nevoie şi de câteva elemente specifice pentru pregătirea şi servirea ceaiului marocan. Vorbim despre keesan, acele păhărele de ceai colorate, pe care sunt aplicate ornamente elegante, ce se folosesc la servirea ceaiului. Un bred, acel ceainic din mental sau fontă, cu vârf conic şi gât subţire, în care se va prepara ceaiul în mod tradiţional, deasupra cărbunilor încinşi.

Metoda de preparare a ceaiului de mentă marocană

Mai aveţi nevoie de Gunpowder, ceaiul verde provenit din Zhejiang, mentă din soiul Mentha spicata şi zahăr. Este un ceai care se îndulceşte mult şi când spunem mult nu exagerăm pentru ca la o lingură de frunze de ceai se pun nu mai puţin de 5 linguri de zahăr.

Modul de preparare nu diferă foarte tare de cel clasic, iar un lucru deosebit pe care îl fac marocanii, faţă de restul, este acela că spală bine frunzele înainte de a crea infuzia. Va trebui să fierbeţi apă în bred, deasupra cărbunilor încinşi, să puneţi ceaiul de mentă marocană, apoi să lăsaţi la infuzat şi să combinaţi cu ce fructe şi alte plante vă doriţi. Dacă aveţi şi câteva cuburi de gheaţă şi câteva felii de lămâie, cu atât mai bine.