>
Ceaiul de muşeţel îşi va pune în aplicare toate beneficiile doar dacă este preparat în mod corect, iar din rândurile următoare veţi afla cum să faceţi asta.
Băutura din ceai de muşeţel este cea de care veţi avea nevoie după o zi stresantă la birou şi va acţiona ca un bun calmant pentru fizicul şi psihicul tău. Conform unor cercetări s-a descoperit că florile de muşeţel sitate, din care au fost eliminate codiţele şi receptaculul în prealabil, sunt mult mai active decât florile întregi.
Iar asta se datorează faptului că celulele cu ulei volatil, acelea care coţin azulen, se fixează numai pe floricelele mici, care se vor desprinde de pe receptacul în timpul sitării. Acum că am aflat ce fel de ceai de muşeţel trebuie să consumăm, haideţi să învăţăm şi cum trebuie să îl preparăm în mod corect.
Aveţi nevoie de 1-2 linguriţe de flori întregi de muşeţel sau sitate, peste care veţi turna o ceaşcă de apă clocotită şi veţi lăsa la infuzat pentru 10 minute. Aveţi nevoie să consumaţi două căni pe zi.
O altă metodă de a face ceaiul şi care se întâmplă cel mai des pe timp de iarna este atunci când veţi bea ceaiul de muşeţel cald, aromat cu miere şi lămâie. Pe acesta îl puteţi prepara din flori de muşeţel uscate sau chiar din pliculeţe de ceai ambalate în prealabil. Aveţi nevoie de 250 ml de apă, pe care o puneţi la fiert, în care veţi adăuga o linguriţă de flori de muşeţel. Puneţi apoi un capac pe recipentul în care aţi fiert florile şi lăsaţi la infuzat doar 30 de secunde! Luaţi apoi ibircul de pe foc, îl lăsaţi să se odihnească preţ de un minut, după care îi veţi putea adăuga miere şi lămâie, după gust.
Ei bine, ceaiul de muşeţel are multiple proprietăţi benefice, dintre care amintim: calmează durerile de stomac, tratează insomniile, ajută la detoxifierea organismului, acţionând ca un detergent uşor, ce curăţă intestinele.