Gabriela Dinu Retete 10.10.2023 19:35

Cum sa faci acasa iaurtul grecesc de la Lidl

Cum sa faci acasa iaurtul grecesc de la Lidl

Iaurtul grecesc de la Lidl este unul dintre cele mai căutate produse din magazinul cu oferte şi promoţii dese. Îl poţi face chiar şi tu, la tine acasă, dacă respecţi întocmai reţeta noastră. Este complet natural şi se realiza relativ uşor, iar costurile vor fi mult mai mici decât dacă l-aţi achiziţiona din magazin.

Aveţi nevoie de două ingrediente simple, un iaurt de calitate superioară, care trebuie să respecte un criteriu extrem de important, acela să scrie pe etichetă că are culturi lactice vii. Şi lapte, care trebuie să fie unul integral, dacă vreţi ca iaurtul vostru grecesc să aibă o textură cremoasă, specială, ca la Lidl.

Cum se face iaurtul grecesc de la Lidl?

Se încălzesc cei doi litri de lapte, folosind un termometru special, căci este necesar ca acesta să fie gătit până când ajunge la temperatura de 85 de grade Celsius. Mai sus de atât, textura groasă şi densă nu va mai fi posibilă pentru iaurtul tău. Mai departe, va trebui să lăsaţi laptele la răcit până ce va deveni călduţ şi va ajunge la o temperatură de 43 de grade Celsius. Este momentul în care se adaugă o jumătate de cană din lapte în 50-75 ml de iaurt.

Scopul aducerii laptelui la temperatura de 43 de grade este acela că în acest mod te vei asigura că nu vei nautralia culturile lactice vii existente în iaurt, care ajută la procesul de fermentare.

Procedura secretă din reţeta de iaurt grecesc

Se amestecă bine iaurtul cu laptele, după care se adaugă şi restul de lapte călduţ şi se amestecă din nou. Combinaţia obţinută se va bune la un loc cald, unde se ţine între 4 şi 8 ore sau până în momentul în care iaurt se îngroaşă şi capătă acel gust specific. Poţi pune combinaţia într-un borcan, pe care să puneţi un prosop cald, ce a fost în prealabil umezit şi îl puteţi pune într-un cuptor, cu lumina aprinsă, fără să îl aprindeţi, însă.

După ce ajunge la consistenţa dorită, pentru a fi exact ca iaurtul grecesc de la Lidl va trebui să strecuraţi amestecul şi apoi se pune la frigider.