Gabriela Dinu Știri 10.06.2024 13:56

Cum arata cele 7 minuni ale lumii. FOTO

Cele şapte minuni ale lumii sunt construcţii din antichitate, unele dintre ele nu mai există şi în prezent, iar pentru multe dintre acestea cercetătorii nu au reuşit să desluşească în ce mod au reuşit oamenii acelor vremuri să le construiască, fără să utilizeze utilaje şi maşinării ingenioase.

Marea Priamidă a lui Keops este cea mai veche dintre toate cele şapte minuni ale lumii. Este singura dintre acestea care există şi în prezent. Construită în anul 2550 înainte de Hristos, aceasta poartă numele de Piramida lui Keops deoarece a fost mormânt pentru renumitul faraon.

Care sunt cele 7 minuni ale lumii şi cum arătau ele?

Grădinile suspendate ale Semiramidei din Babilon este o construcţie fabuloasă, despre care unii nici măcar nu cred că a existat, de fapt. Nici specialiştii nu au reuşit, însă, să demonstreze cu o precizie de 100% existenţa ei din trecut, iar aceasta a fost inclusă pe lista minunilor lumii graţie atestărilor istorice şi a scrierilor găsite peste ani. Dacă vă uitaţi la imaginile din galeria foto vă puteţi da seama că pare o construcţie iluzorie, însă cine suntem noi să ne batem cu istoria?! Au fost construite de către babilonieni în anii 600 înainte de Hristos şi ce este interesant la ele este faptul că erau compuse din terase suprapuse şi retrase succesiv.

Templul Zeiţei Artemis din Efes este o construcţie din marmură 100%, care a durat 120 de ani, fiind finalizată în anul 550 înainte de Hristos. În interiorul său se afla pe vremuri statuia zeiţei Artemis, de doi metri, acoperită doar din metale preţioase, aur şi argint.

Templul Zeiţei Artemis din Efes
Templul Zeiţei Artemis din Efes

Statuia lui Zeus din Olimp a fost sculptată de Phidias în 435 înainte de Hristos şi era realizată din lemn, pe care au fost aplicate foi de aur şi plăci din fildeş.

Mausoleul din Halicarnas a fost un mormânt pentru regel Mausol şi a fost realizat de către perşi, în colaborare cu grecii, în anul 335 înainte de Hristos.

Colosul din Rodos este o statuie care a fost construită pe insula grecească ce poartă acelaşi nume. Realizarea ei a durat 12 ani şi a fost terminată în 282 înainte de Hristos. Farul din Alexandria a fost în trecut cea mai înaltă clădire construită de un om. Se afla în Egipt şi a fost realizată în secolul al treilea, înainte de Hristos.