Gabriela Dinu Știri 10.02.2022 12:39

Cu câți bani se vinde astăzi o bancnotă de 2000 de lei cu eclipsa de soare din 1999

Cu câți bani se vinde astăzi o bancnotă de 2000 de lei cu eclipsa de soare din 1999

Dacă mai acasă banconte de 2000 de lei, de colecţie, care au apărut în România în timpul eclipsei de Soare din 1999, atunci putea face bani frumoşi.

Pe internet, pe toate platformele de vânzare, acestea sunt postate în cele mai diverse anunţuri, unele chiar de schimb. A fost prima bancnotă de pe piaţa românească ce a fost confecţionată din polimeri şi pentru una singură există persoane care oferă inclusiv suma de 1000 de lei. Da, aţi citit bine, aceste bancnote sunt la mare căutare.

Cât costă în 2022 o bancnotă de 2000 de lei, lansată la eclipsa de Soare din 1999?

Însă ce trebuie să ştiţi este că nu toate valorează la fel, iar cele mai scumpe sunt cele care dispun de seria 001A.

Valoarea bancnotelor de 2000 de lei a scăzut dramatic, iar asta se vede din preţul cu care acestea se comercializau în urmă cu 3-4 ani. Atunci, o astfel de „hârtie” se vindea şi cu suma de 2000 de lei.

Dacă mai avea şi seria cerută de colecţionari, atunci puteai lua pe ea până la 4.000 de lei.

De ce este atât de specială bancnota de 2000 de lei?

  • în primul rând, sunt scumpe cele cu seria anterior amintită, fiind extrem de speciale pentru colecţionarii de bancnote;
  • a fost lansată în jurul datei de 11 august 1999, când în România a putut fi văzută eclipsa totală de Soare, un fenomen astrologic extrem de rar;
  • bancnota nu a circulat foarte mult în acea perioadă, fiind lansată doar pentru a marca acel eveniment special, după care a fost scoasă din uz.

Recent, în România a fost lansată o altă bancnotă, care a ajuns la mare căutare la noi în ţară. Este vorba despre cea care valorează suma de 20 de lei, pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu.

Dacă eşti colecţionar şi doreşti să îţi procuri o astfel de bancnotă, trebuie să ştii că internetul vuieşte de astfel de anunţuri. Dacă dispui chiar tu de una şi vrei să faci rost de bani, atunci studiază puţin piaţa, verifică ce cod este imprimat pe ea şi poţi face apoi bani frumoşi, printr-un simplu anunţ pe orice platformă de vânzări.