Claudiu Melinte Știri 24.02.2022 12:53

Cristian Dascălu, prins în mijlocul războiului dintre Rusia și Ucraina. Cătălin de la Backpackyourlife trebuia să ajungă și el la Kiev

Cristian Dascălu, prins în mijlocul războiului dintre Rusia și Ucraina. Cătălin de la Backpackyourlife trebuia să ajungă și el la Kiev

Rusia a pornit războiul cu Ucraina în ziua de 24 februarie iar în mijlocul conflictului a fost prins și Cristian Dascălu, un cunoscut vlogger din România. În dimineața atacului, acesta se afla pe străzile orașului Kiev, acolo de unde  postat și câteva clipuri video pe Tik Tok.

MAE a precizat până acum,  30 de cetăţeni români au contactat ministerul român pentru informaţii legate de situaţia din Ucraina sau pentru a informa asupra deciziei de a părăsi acest stat. Printre ei s-a aflat și Cristian Dascălu. El trebuie să se întâlnească la Kiev cu un al vlogger, Cătălin Stănciulescu, de la canalul Backpackyourlife.

Cristian Dascălul reușit să părăsească orașul Kiev

Conform imaginilor transmite de Cristian Dascălu, acesta se află într-un microbuz și se îndreaptă spre Cernăuți, iar, de acolo, va putea reintra în România.

@cristiandascalu93 S-a instituit legea marțială. Părăsim Kiev-ul. Continui pe Instagram pe stories #ucraina #razboi #rusia ♬ original sound – Cristian Dascalu

”A fost o aglomerație destul de mare la ieșirea din Kiev. Am stat cam o oră până să ieșim de acolo. De dimineață se auzeau sirenele în oraș, când am plecat și nu am găsit transport, am avut foarte mare noroc că am dat peste oamenii ăștia și ne-au luat alături de ei. Evităm autostrăzile, mergem pe un drum de țară.

Ne-am îndepărtat de Kiev și ne așteptăm să ajungem în această noapte la Cernăuți, ca să intrăm în România și sper ca toate să fie bune. Sper ca toți românii care sunt acum în Ucraina să fie în regulă, gândurile mele merg și către ei”, a povestit Cristian Dascălu.

@cristiandascalu93 Cautăm soluții să plecăm. Vă țin la curent aici #kiev #ucraina #razboi ♬ original sound – Cristian Dascalu

Context

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Ucraina. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. Operațiunea militară a Rusiei este una complexă. Confortm ultimelor informații, Armata Rusă ar fi reușit să dețină supremația aeriană pe o mare parte din teritoriul Ucrainei.

În cealaltă tabără, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat trupelor sale să le producă pierderi maxime militarilor ruşi care au invadat Ucraina, a transmis pe Facebook comandantul şef al forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zelujni, potrivit AFP. De asemenea, într-o declarație de presă, acesta a spus că Ucraina rupe relațiile diplomatice cu Rusia. Acesta spune că Ucraina e atacată din nord și sud și „avem răniți printre militari, avem nevoie de sânge, va rugăm să veniți să donați”.