Ioana Filipescu Vedete 30.06.2022 23:16

Cristi Borcea: CV, vârstă, înălțime, copii, familie, soții, afaceri, surse de venit

Cristian Borcea este un afacerist român, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București. A început afacerile chiar din timpul regimului comunist, cu video, apoi cu butelii. Ultima avea să-l facă milionar.
Cristi Borcea: CV, vârstă, înălțime, copii, familie, soții, afaceri, surse de venit

Cristi Borcea este căsătorit cu Valentina Pelinel, a treia soție, și are nouă copii. A trăit și experiența neplăcută a pușcăriei, în două rânduri, prima dată în 2014, în celebrul dosar al transferurilor de jucători, unde au fost implicați alți afaceriști și oficiali din fotbal. În urmă cu doi ani, averea lui se ridica la peste 80 de milioane de euro.

Cristian Borcea și actuala soție, Valentina Pelinel

Cristi Borcea biografie: vârstă, înălțime

Nume complet: Cristian Borcea
Data nașterii: 17 ianuarie 1970
Vârsta: 52 de ani
Locul nașterii: Valea Boului, județul Gorj
Înălțime: 1,87
Partener: Valentina Pelinel, soție

Cristi Borcea, afaceri cu butelii

Cristian Borcea a simțit gustul afacerilor la vârsta adolescenței. 15 ani avea când a început să facă primii bani, pe timpul regimului comunist. ”La 15 ani, lua videoul și televizorul color și difuza filme prin blocuri. Câștiga între 700 și 1.000 de lei pe seară. Pleca cu ele sau îi chema pe alții la noi, se descurca”, a povestit antrenorul Emil Ursu.

Apoi, marea afacere, cu butelii. De care nu s-a despărțit nici astăzi. „Cu buteliile am început înainte de Revoluție și cu buteliile sunt și acum. După 30 de ani, tot cu asta mă ocup. Butelii, petrol și gaze. Fac doar ce-am învățat. În ce m-am băgat și n-am știut, am pierdut. Acum, am 3.000 de angajați și mă ocup de agricultură și de turism”, a spus afaceristul, la GSP.ro.

Cristian Borcea și Mihaela, prima lui soție

În 2020, Conform TOP 300 Capital, Cristi Borcea ocupa locul 9 în topul românilor implicați în sport, cu o avere estimată la 82 de milioane de euro. Fostul acționar al clubului Dinamo și-a investit banii în diferite afaceri, de la saloane de înfrumusețare, până la ștranduri, hoteluri restaurante și săli de evenimente, până la blocuri rezidențiale.

Cristi Borcea, condamnat la închisoare în ”dosarul transferurilor”

Cristian Borcea avea să fie condamnat, pe 4 martie 2014, la șase ani și patru luni de închisoare cu executare în celebrul dosar al transferurilor de fotbaliști. A fost eliberat condiționat în iulie 2018, după ce executase 4 ani și patru luni din pedeaspă.

Un an mai târziu, fostul acționar dinamovist a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța. Eliberarea condiționată a avut loc în toamna aceluiași an.

Cristi Borcea, trei căsnicii, nouă copii

Cristian Borcea are nouă copii cu patru femei, Milan și gemenele Rania și Indira, fiind cu Valentina Pelinel, actuala soție. Omul de afaceri se află la a treia căsnicie. Înainte, el a mai fost însurat cu Mihaela Borcea, între anii 1988-2011, din care au rezultat trei copii, Patrick, Melissa și Angelo, și cu Alina Vidican, 2011 – 2016, din care au rezultat doi copii, George Alexandru și Gloria.

Cristi Borcea a avut o relaţie cu avocata Simona Dana Voiculescu, în timpul căsniciei cu Alina. Din iubirea celor doi s-a născut o fetiță, Andreina Carolyn Christine.