Gabriela Dinu Emisiuni TV 03.09.2022 15:03

Cornel Palade: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, familie

Cornel Palade: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, familie

Cornel Palade este un actor arhicunoscut din România, care face parte din generaţia de „aur”. Alături de Romică Ţociu formează unul dintre cele mai apreciate cupluri umoristice de la noi din ţară.

S-a născut în 1952 la Moineşti şi de peste 20 de ani lucrează alături de Romică Ţociu. Din 1990, de când au început colaborarea, cei doi au avut o mulţime de participări în emisiuni TV sau diverse turnee prin ţară şi străinătate, alături de Teatrul de revistă Constantin Tănase.

Ce scrie în CV-ul lui Cornel Palade?

A fost şi prezentator TV, după ce a prezidat emisiunea Tele Euro Bingo Show, în perioada 1998 – 2000, o emisiune de divertisment, care oferea premii considerabile în bani. A fost distribuit în roluri importante şi în următoarele filme: Pitici de vară (2005) – serial TV de comedie (difuzat pe Național TV); Cu inima îndoită (2006); Meseriașii (2006) – serial TV; Poveste de cartier (2008), Marilena” (2009); O secundă de viață (2009).

Cornel Palade este căsătorit de peste 30 de ani cu Iuliana, cea care i-a fost alături întotdeauna şi l-a iertat chiar şi atunci când acesta a fost infidel. În 2014, aceasta l-a prins pe Palade cu o tânără de doar 25 de ani şi chiar îşi făcuse bagajele să plece de acasă, când Cornel a convins-o să nu divorţeze.

Date Biografice Cornel Palade: înălțime, greutate

Nume complet: Palade Cornel
Data naşterii: 1952
Locul naşterii: Moineşto, România
Parteneră: Iuliana Palade
Greutate: 73 kg
Înălţime: 1,68 m

La plecarea în Dominicană, Cornel Palade a povestit într-o discuţie cu reporterii de la Pro TV cu ce gânduri şi temeri părăseşte ţara, dar şi ce îi va lipsi cel mai mult: „Nu știu dacă e important să câștig. Important este să fiu acolo, să văd ce se întâmplă, să descopăr o situație și o lume nouă. Experiența este mult mai importantă, iar cunoașterea face parte din existența noastră. De când ne naștem și până murim, vrem să aflăm lucruri și o să vedem ce se întâmplă. Mă adaptez la fața locului. Îmi va lipsi internetul, familia, prietenii, casa, animăluțele mele… o să îmi lipsească multe.”

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Cristi Mitrea
Mara Bănică
Tania Popa