Ioana Filipescu Știri 16.04.2023 11:11

Conținutul de cofeină al ceaiului Oolong. Cat cofeina contine de fapt

Conținutul de cofeină al ceaiului Oolong. Cat cofeina contine de fapt

Să menționăm, din start, că ceaiul Oolong conține mai puțină cofeină decât ceaiul negru, dar ceva mai multă decât cel alb. Din studiile efectuate, se pare Ceaiul Oolong conține aproximativ 30 mg de cofeină la 100 ml.

Conținutul de cofeină de ceai Oolong depinde în mare măsură de tipul ceaiului pe care îl preparați, dar este diferit de cafea și de ceaiul negru tradițional.

Câtă cofeină conține, de fapt, ceaiul Oolong

Conținutul de cofeină din ceaiul Oolong nu este bătut în cuie. Există o gamă destul de mare în privința conținutului, el variind între 16 mg și 55 mg într-o ceașcă de ceai de 8 uncii.

Ceaiul Oolong Ren este, de departe, cel mai slab, în privința conținutului de cofeină. Conține doar 16 mg de cofeină la o porție, adică o cană de ceai.

Iar cea mai puternică varietate poate ajunge până la peste 55-60 mg de cofeină pe cana de ceai.

Câtă cofeină conțin alte soiuri de ceai Oolong

Alte soiuri de ceai Oolong se situează în intervalul 30-40 mg, privind conținutul de cofeină. Ca o concluzie generală, ceaiul Oolong cade în mijlocul ceaiurilor când vine vorba de cofeină. Această varietate de ceai are de obicei mai puțină cofeină decât o ceașcă de ceai negru, dar mai multă cafeină decât cea găsită în ceaiul verde.

Tocmai din cauza conținutului de cofeină, fie că este mai mare, fie că este mai mic, ceaiul Oolong trebuie băut responsabil, mai ales dacă este vorba despre o femeie însărcinată sau dacă stomacul dumeavoastră este mai sensibil.

Se pot consuma câte două sau trei cești de ceai Oolong pe zi, dar este aproape obligatoriu să discutați cu medicul, pentru siguranța sănătății.

Cum reducem cofeina din ceaiul Oolong

Pentru a elimina cea mai mare parte a cofeinei din ceai, pur și simplu turnați apă clocotită peste frunzele de ceai din ceainic, apoi lăsați ceaiul să se înmoaie timp de 30 de secunde, după care aruncați lichidul.

Aceleași frunze de ceai le puteți utiliza cu apă proaspătă fierbinte pentru a prepara o nouă ceașcă ceașcă de ceai, care, de data aceasta, sunt aproape complet decofeinizate.

Frunze multe, cofeină mai multă

Mai multă cofeină dacă punem mai multe frunze de ceai Oolong pentru o porție!

Este chiar și logic, dacă punem mai multe frunze de ceai într-o ceașcă, atunci va fi eliberată mai multă cofeină. Pliculetele de ceai oferă în mod natural o cantitate standard de frunze de ceai, dar dacă folosești ceai din frunze vrac, ai putea adăuga mai mult în vas pentru a crește nivelul de cofeină. Cu cât frunzele de ceai stau mai mult în apă fierbinte, cu atât se eliberează mai multă cofeină.