Gabriela Dinu Ceaiuri 18.04.2023 17:52

Conținutul de cafeină al ceaiului negru: Cât de multă cafeină este în ceașca ta?

Conținutul de cafeină al ceaiului negru: Cât de multă cafeină este în ceașca ta?

Cafeina este văzută greşit atunci când vorbim despre ceaiuri, iar oamenii cred de cele mai multe ori că în ceaiul verde se regăseşte mai multă concentraţie din aceasta decât în ceaiul negru, spre exemplu. Despre mitul cafeinei din ceaiul negru vom afla mai multe în rândurile care urmează.

În primul rând, ce trebuie să reţineţi nu există în lume niciun ceai de ierburi care să nu conţină cafeină. Iar ceaiurile care sunt prezentate ca fiind decafeinizate nu sunt într-un mod total lipsite de cofeină, ci ele doar o conţin într-o cantitate mai mică.

Cât de multă cafeină este într-o ceașcă de cafea negru?

Oamenii asociază cafeina cu ceaiul negru, verde sau alb, toate trei se obţin din aceeaşi plantă, numai că diferă foarte mult modul în care alegi să îţi prepari ceaiul. Spre exemplu, dacă iei un plic de ceai alb şi îl infuzezi la o temperatură scăzută şi un timp redus, acesta va fi mai redus în cafeină, decât dacă l-ai prepara în mod normal, ca pe cel negru. Citeste si articolul nostru despre ceai negru vs ceai verde si afla care dintre ele functioneaza mai bine pentru tine.

În cazul în care infuzezi ceaiul alb timp de 5 minute în apă fiebrinte, atunci nivelul său de cafeină îl va bate de la distanţă pe cel al ceaiului negru, realizat în mod normal. Deci, totul ţine de modul în care alegi să faci infuzia.

Cum să infuzezi ceaiul negru?

Gradul de cafeină din ceai se stabileşte şi în funcţie de forma pe care o are ceaiul tău. Pliculeţele de ceai au mai multă cafeină decât ceaiul bazat pe frunze întregi, deoarece frunzele sfărâmate au tendinţa de a avea un nivel mai ridicat de cafeină. Dacă aveţi un ceai bazat pe tulpini, şi nu pe frunze, din nou, veţi avea parte de un nivel mai redus de cafeină.

În funcţie de dorinţe şi de gust, trebuie să ştiţi că veţi putea regla foarte uşor nivelul de cafeină din ceaşca voastră de ceai negru. Dacă vă doriţi un puternic energizant, atunci alegeţi ceai negru sub formă de plicuri, pe care să îl infuzaţi la o tempratură medie, iar atunci acesta va fi la cel mai înalt nivel de cafeină. Dacă nu doriţi asta, atunci puteţi alege un ceai pe bază de tulpini, în care acestea vin sub formă întreagă, nu în plicuri, pe care să îl infuzaţi la o temperatură scăzută.