Gabriela Dinu Vedete 23.09.2023 10:20

Constantin Enceanu: varsta, biorafie, cv, familie, tarif la cantari

Constantin Enceanu: varsta, biorafie, cv, familie, tarif la cantari

Constantin Enceanu este un cântăreţ de muzică populară românească, născut pe 16 februarie 1964 în comuna Vişina Nouă, din judeţul Olt.

Era pasionat de muzică încă din copilărie şi era neliăsit de la serbările organizate la şcoală, în localitatea sa natală. Aşa a ajuns să participe la Cântarea României, acolo unde a câştigat locul al treilea pe ţară.

Ce nu ştiai despre Constantin Enceanu?

Era clasa I atunci când învăţătoarea l-a întrebat clasicul „ce vrei să te faci când vei fi mare?”, iar răspunsul său a fost ferm: cântăreţ de muzică populară:

„Când eram în clasa I, doamna învăţătoare ne-a dat un chestionar în care ne întreba, printre altele, ce vrem să ne facem în viaţă. Eu am spus că doresc să ajung cântăreţ de muzică populară. Spre surprinderea mea mi-a răspuns “că doar ţiganii devin cântăreţi”. Cuvintele învăţătoarei nu m-au descurajat, dimpotrivă, m-au impulsionat să-i demonstrez că şi românii pot face aşa ceva şi chiar foarte bine. Deci, ideea de a mă face solist de muzica populară a înflorit în mintea mea de mic copil.”

Constantin Enceanu, la un pas de divorţ

Este absolvent al Liceului Energetic din Craiova, dar şi a Şcolii Populare de Artă. A trecut prin cel mai greu moment atunci când mama sa murit, în 1993, era principalul său susţinător în meseria pe care şi-o alesese de mic.

Este căsătorit cu Angela Enceanu din 1985 şi au împreună o fiică, pe nume Cristina Cătălina Enceanu, născută în 1987. Îşi dorea un al doilea copil şi chiar se gândea să divorţeze de soţie din cauză că nu era de acord cu asta. S-a liniştit însă când fiica sa a devenit mamă şi i-a dăruit doi nepoţi:

Date Biografice Constantin Enceanu

Nume complet: Enceanu Constantin
Data naşterii: 16 februarie 1964
Locul naşterii: Vişina Nouă, Olt
Partener: Angela Enceanu

„N-am să o iert toată viața pentru asta. Soția mea nu a vrut să îmi facă al doilea copil. Am vrut să divorțez, ea a vrut doar un singur copil. M-am liniștit când fiica mea, Cătălina, mi-a dăruit doi nepoți. Îmi doream viața de familie cu doi copii, voiam să văd casa plină”, a mărturist artistul.

Dacă vrei ca artistul să fie prezent la evenimentul tău, nuntă, botez sau orice tip de petrecere, trebuie să scoţi din buzunar suma de 1500 de euro pentru un recital de 60 de minute.