Ioana Filipescu Știri 27.06.2023 19:56

Combinarea ceaiului Earl Grey cu mâncarea și diferite rețete

Combinarea ceaiului Earl Grey cu mâncarea și diferite rețete

Earl Grey, unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri aromate din lume, poate fi combinat foarte ușor cu mâncarea, dar și introdus în diferite rețete. Pâinea prăjită unsă cu unt sau dulceață parcă ar merge cel mai bine alături de un ceai Earl Grey.

Cerealele integrale, un corn, un croissant se îmbină și ele bine cu o cană de ceai negru. Cei care preferă cafeaua dimineața trebuie să știe nu au prea multe obțiuni ca pentru ceai, când este vorba și despre micul dejun. Așa că secretul este ceaiul Earl Grey.

Sandviș cu pâine prăjită și ceai cald

Pâinea prăjită, fie albă sau integrală, unsă cu unt, dulceață, miere sau cremă de brânză merge brici alături de o cană de ceai. Este, poate, combinația perfectă.

O ceașcă de ceai Earl Grey, Irish Breakfast (dacă pâinea este integrală) sau Oolong (dacă dulceața este de trandafiri) este recomandată lângă pâinea prăjită.

Ceai Earl Grey cu fructe proaspete la micul dejun

Nu puțini sunt cei care dimineața preferă să mănânce fructe proaspete, care conferă energie și vitamine. Și sunt ideale în combinația cu o cană de ceai. În general, fructele se potrivesc de minune cu ceaiurile negre reci, cu gheață, ceaiuri de fructe cu gheată, sau ceaiuri Oolong calde. Și dacă pui și puțină miere, totul e perfect.

Cerealele merg foarte bine lângă o ceașcă de ceai

Micul dejun poate fi rezolvat foarte simplu, cereale integrale cu lapte. Dar le poți combina cu o ceașcă de ceai bun. În general, cerealele sunt perfecte langa Masala Chai (un ceai negru cu lapte, mirodenii și zahăr originar din India), ceai Assam cu lapte, ceai negru Ceylon, ceai negru Darjeeling sau Oolong cu lapte.

Cornuri și croissante dulci, alături de un ceai Earl Grey

Croissantul te duce cu gândul la Paris. Așa că, dacă vrei să te simți în capitala Franței, iei un croissant din foitaj, pufos și aromat cu unt, și îl savurezi alături de cana de ceai. Orice tip de ceai negru merge lângă un croissant sau un corn. Sau lângă alte produse de patiserie.

Sigur, combinația perfectă atunci când alegi ceaiul în funcție de umplutura croissantului. Ca exemplu, un croissant cu ciocolata este bun langa un ceai Assam, Darjeeling, Ceylon, în timp ce un pateu cu brânză e mai bun de mâncat alături de o ceașcă de ceai verde japonez.

Mic dejun cu ceai și iaurt

Ceaiul de dimineață va fi ales în funcție de iaurtul pe care vrei să-l bei. Ceaiul Ceylon cu arome de citrice merge lângă iaurtul simplu, în schimb, iaurtul cu aromă de vanilie poate fi băut alături de un ceai Rooibos sau unul de fructe.