Ioana Filipescu Vedete 06.09.2022 14:20

Claudiu Maier: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, familie

Claudiu Maier: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, familie

Claudiu Maier, actor, improvizator și trainer, a devenit cunoscut după ce a făcut parte din trupa Divertis, apoi a figurat și în rândul celor de la Serviciul Român de Comedie, un proiect dezvoltat de o parte din membrii fostului grup Divertis, coordonat de Toni Grecu. Actorul a jucat și în Las Fierbinți, unde a avut rolul nebunului Tipilică.

Claudiu Maier s-a născut pe 1 iulie 1980, la Năsăud, și este absolvent al Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj Napoca. Are un Master în Arta Actorului, în cadrul UNATC. A colaborat, ca actor, cu Teatrul Național Cluj Napoca și Teatrul Municipal Baia Mare.

Ce scrie în CV-ul lui Claudiu Maier

Claudiu Maier (în vârstă de 42 de ani) are o experiență de peste 10 ani în improvizație și face parte din mai multe trupe. Din 2015, figurează în echipa Școlii de Actorie Littleimpro.ro și colaborează la dublaj de desene animate.

În întreaga lui carieră, Claudiu Maier a fost distribuit în următoarele filme:

Strada Speranţei (2021), Star Wars: The Rise of Skywalker / Star Wars: Skywalker – Ascensiunea (2019), The Grinch / Grinch (2018), MultiFUNctionalii (2017), Povestea iubirii (2016), Little Impro (2015), Minionii (2015), Nimic nu-mi scapă (2015), Miracolul din Tekir (2015), Toto, cocoșelul cel viteaz (2015), Cei 6 super eroi (2014), IMPROvSHOW (2014), Avioane: Echipa de intervenții (2014), Boxtroli (2014), Avioane (2013), Turbo (2013), Las fierbinți (2012), S-a furat mireasa (2012), Spitalul de demență (2012), Portretul luptătorului la tinerețe (2010), Amintiri din Epoca de Aur 2 – Dragoste în timpul liber (2009).

Claudiu Maier, rol în serialul Las Fierbinți

Claudiu Maier a făcut parte din echipa Serviciul Român de Comedie, asta după ce a figurat și în celebra trupă Divertis.

În același timp, a jucat diferite roluri în mai multe filme sau seriale. Las Fierbinți a fost, pentru el, o întâmplare fericită. A jucat rolul nebunului Tipilică și avea să dezvăluie cum l-a lăsat fără cuvinte popularitatea serialului de pe Pro TV.

A mai spus că pe Bobonete îl știa bine, fiind coleg cu el la Serviciul Român de Comedie. Și pe Văncină îl știa, cu el făcând Impro Show. Dar și pe ceilalți actori îi cunoștea destul de bine, de la diverse întâlniri.

”Pentru mine a fost un şoc când am ajuns în Las Fierbinţi. Eu ştiam că a fost şi este un serial popular, dar nu ştiam care este impactul. Acolo ai impresia că e Arsenie Boca adus. Zici că e pelerinaj la moaştele Sfintei Paraschieva. Stăteam în rulotă şi a venit cineva din echipă şi a zis `Hai, hai să faceţi poze acum!`. Când am ieşit, erau cârduri de oameni, veniţi acolo să-şi facă poze cu actorii. Mi-am zis `Doamne, Dumnezeule… Nu-mi vine a crede!`. Nu am văzut în viaţa mea oameni mai fericiţi.

Cum am început filmările pe sfârşit de vară, erau foarte mulţi români care trăiesc în afară, veniţi în vacanţă în România, care au venit special. Au ieşit de pe autostradă să treacă prin Fierbinţi, să vadă barul lui Bobiţă, să vadă La Oaie, locurile cunoscute din Fierbinţi şi când au văzut că se şi filmează… `Domn’le, din Luxemburg am venit!`. E măgulitor”, a povestit Claudiu Maier, pentru adevărul.ro.