Ionuț Nițulescu Știri 06.05.2021 11:43

Circulația după ora 22.00, permisă pentru românii care vor să se vaccineze

Circulația după ora 22.00, permisă pentru românii care vor să se vaccineze

Deplasarea pentru persoanele care vor să se vaccineze împotriva COVID-19 este permisă și după ora 22.00, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Un maraton de vaccinare a început, marţi, în centre ale Ministerului Apărării din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara. Aici, oamenii se pot prezenta fără programare, la orice oră, pentru a li se administra vaccin anti-COVID.

Românii care vor să se vaccineze pot circula și după 22.00

În acest context, Valeriu Gheorghiță a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă aceștia au nevoie de declarație pe propria răspundere atunci când merg să se vaccineze după ora 22.

Acesta a precizat că există o mențiune în lege care permite deplasarea cetățenilor și după ora 22.00 în acest scop, dar fără să explice clar dacă este nevoie sau nu de declarație.

“Există o menţiune expresă în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti, chiar astăzi am vorbit cu domnul prefect, practic persoanele care se prezintă la vaccinare după ora 22,00 sunt exceptate de la această restricţie şi se pot prezenta la vaccinare. Nu ştiu dacă este nevoie neapărat de o adeverinţă în acest sens, dar, cu siguranţă, dovada de vaccinare va reprezenta acel document care atestă faptul că ai mers să te vaccinezi”, a explicat şeful CNCAV.

Citește și: Polița RCA, obligatorie și pentru mașinile nefuncționale!

Maraton de vaccinare în țară

Maratonul de vaccinare a început marți, 4 mai, și se va desfășura până pe 11 mai. În aceste zile se vor face imunizări non-stop.

Astfel, în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara, în acest interval, populația generală care dorește să se vaccineze se va prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă. Acestea vor funcționa 24 de ore din 24.

„În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă”, arată MApN.