Tudosie Andrei Altceva 04.07.2024 16:23

Cioban din Galați, ajutat de jandarmi după un drum de 130 km pe jos

Cioban din Galați, ajutat de jandarmi după un drum de 130 km pe jos

Povestea lui Nea Aftene, un cioban din Galați, a mișcat o țară întreagă. După ce a fost înșelat cu salariul, bărbatul a plecat pe jos 130 de kilometri, din Zimnicea până în București, unde jandarmii i-au oferit ajutorul necesar pentru a ajunge acasă. Gestul de solidaritate al acestora a transformat o poveste tristă într-un exemplu de umanitate și compasiune.

O Călătorie de Neuitat: Nea Aftene Mergând pe Jos 130 de Kilometri
Nea Aftene, un cioban în vârstă de 63 de ani din Galați, și-a început călătoria pe jos spre casă după ce patronul la care lucra nu i-a mai plătit salariul. Fără bani și fără mijloace de transport, bărbatul a parcurs 130 de kilometri în patru zile, străbătând distanța de la Zimnicea până în București.

Drumul a fost lung și plin de provocări. În cele patru zile, Nea Aftene a dormit pe străzi și a apelat la mila trecătorilor pentru hrană. Cu toate acestea, ciobanul nu s-a plâns de dificultățile întâmpinate și a continuat să meargă determinat să ajungă acasă.

„Băieți, încotro e Galațiul. Nu am bani de bilet și aș vrea să ajung acasă, la familia mea. De patru zile merg pe jos. Am plecat de la Zimnicea și abia azi am ajuns în București,” le-a spus Nea Aftene jandarmilor, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei.

Jandarmii Bucureșteni, Îngerii Păzitori ai Lui Nea Aftene
Când a ajuns în capitală, bărbatul a avut norocul să întâlnească un grup de jandarmi care au fost profund impresionați de povestea sa. Gestul lor de umanitate a transformat o situație disperată într-o rază de speranță pentru Nea Aftene.

Jandarmii l-au urcat în mașina de serviciu și l-au dus la Gara de Nord. Acolo, i-au cumpărat un bilet de tren pentru a ajunge acasă, hrană și chiar bani pentru a-și putea continua călătoria din Galați către localitatea de origine.

„Profund impresionați de situația domnului Aftene, un cioban în vârstă de 63 de ani din județul Galați, jandarmii bucureșteni, care l-au găsit pe bărbat, au pus mână de la mână și i-au cumpărat un bilet de tren domnului Aftene,” se arată în comunicat.

O Lecție de Umanitate și Solidaritate
Povestea lui Nea Aftene nu este doar despre dificultățile prin care a trecut, ci și despre generozitatea și compasiunea celor care l-au ajutat. Într-o lume adesea marcată de indiferență, gestul jandarmilor bucureșteni este un exemplu de solidaritate și umanitate.

Aceștia nu doar că i-au oferit biletul de tren și hrană, dar i-au dat și bani pentru a se asigura că va ajunge în siguranță la destinație. Gestul lor a adus bucurie și odihnă unui om încercat de multe greutăți.

„Îi felicităm pe colegii noștri pentru gestul de umanitate și pentru că au adus bucurie și odihnă unui om încercat de mai multe greutăți,” se mai arată în comunicatul Jandarmeriei, potrivit aktual24.ro.

Povestea lui Nea Aftene și ajutorul oferit de jandarmi este o lecție valoroasă despre puterea solidarității și despre cum gesturile mici pot face diferența în viața unei persoane aflate în nevoie.