Gabriela Dinu Știri 23.05.2022 09:03

Cine sunt prințesele Disney și cine le-a dat viață acestor personaje

Cine sunt prințesele Disney și cine le-a dat viață acestor personaje

Prinţesele Disney sunt personajele speciale din desenele animate care au dat viaţă caracterelor iubite de toată lumea. Le ştim din filme cu toţii, însă cine sunt personajele care le-au dat viaţă şi voce lui Ariel, Rapunzel ori Cenuşăreasa?

Ana şi Elsa sunt cele mai cunoscute surori din desenele animate, dar cine le dă glas acestora? Ana are vocea lui Kristen Bell, o actriţă extrem de îndrăgită, care povestea că a fost visul ei dintotdeauna să facă asta:

Cine sunt prinţesele de la Disney Channel?

„Mereu mi-am dorit să fac parte dintr-un film Disney. Am crescut urmărind musicaluri vechi de la Disney. Eram obsedată în special de „Mica Sirenă“ şi Aladdin. Ca toată lumea, când eram mică visul meu era să fiu o prinţesă Disney“, spunea Kristen.

Vocea Elsei este Idina Menzel, cea care a mai jucat şi în filmele Magie în Manhattan sau Glee, un serial cunoscut de televiziune.

Merida, prinţesa scoţiană din Trainspotting, este nimeni alta decât Kelly Macdonald, care a mai jucat şi în Imperiul din Atlantic City. Despre Rapunzel ştim cu toţii, însă cine este cea care i-a dat viaţă? Ei bine, Mandy Moor este cea pe care aţi văzut-o în A walk to remember şi spune că a fost cu adevărat minunat să aibă parte de o astfel de experienţă: „Să fii o prinţesă Disney într-un film Disney, totul a fost un vis devenit realitate“.

Citeşte şi:

Ce prețuri au abonamentele Disney Plus în România, comparativ cu alte țări
Când apare Disney Plus în România și cum poți să ai acces la platformă până atunci

Prinţesa Tiana, cea care a fost personajul principal din „Prinţesa şi broscoiul”, a fost interpretată de Anlka Noni Rose. „De când am fost un copil mi-am dorit să lucrez pentru Disney, nici nu trebuia să fiu o prinţesă, aş fi fost şi un purece sau o muscă“, povestea Tiana.

Alte prinţese din filmele Disney sunt: Min Na Wen, care a interpretat-o pe Mulan, Irene Bedrad a interpretat-o pe Pocahontas, cea care i-a împrumutat caracterului său inclusiv caracteristici fizice.